Thursday, December 23, 2021

Kort uppsatsprov

Kort uppsatsprov



Jag lärde mig nyanser kort uppsatsprov språket genom att titta på spanska sitcoms som Siete Vidas och spanska filmer som Como Agua Para Chocolate. Förra sommaren, kort uppsatsprov, Jag återvände till Xiamen, Kina, och lärde min far hur man dricker kaffe. Låtarna jag lyssnar på, sporterna jag spelar och sättet jag pratar på är alla en återspegling av det. Tänk på vilken artikel du har läst – hur bestämmer du dig för att läsa den? Senare stycken citerar tre forskningserfarenheter från grundutbildningen och hennes intresse för de kopplade sjukdomsvetenskaperna: immunologi, biokemi, genetik och patologi.





Att skriva en kort uppsats: effektiva strategier



Ett av de bästa sätten att skriva en framgångsrik högskoleuppsats för din högskoleansökan är genom att lära av riktiga högskoleuppsatsexempel som fungerade. Jag har sammanställt några av mina favorituppsatsexempel här som täcker en mängd olika högskoleuppsatsämnen. Behöver du hjälp med att skriva din högskoleuppsats? Klicka här för min ultimata guide. Eller kolla in min kompletta guide för att svara på de mest populära uppsatserna i college-uppsatserna i Common App. även om dessa alla är fantastiska uppsatser oavsett var eller om eleverna antogs till sin bästa skola. Letar du efter fler exempel på uppsatser om dig själv? Kolla in fler personliga uttalanden här. Se, några av de bästa collegeuppsatserna enligt min ödmjuka åsikt. Bakgrundsuppsats: Vissa elever har en bakgrund, identitet, intresse eller talang som är så meningsfull att de tror att deras ansökan skulle vara ofullständig utan den.


Om detta låter som du, vänligen dela din historia. Utmaningsuppsats: De lärdomar vi tar från hinder vi möter kan vara grundläggande för senare framgång. Berätta om en tid när du stod inför en utmaning, ett bakslag eller ett misslyckande. Hur påverkade det dig och vad lärde du dig av erfarenheten? Trosuppsats: Reflektera över en tid då du ifrågasatte eller ifrågasatte en tro eller idé. Vad kort uppsatsprov ditt tänkande? Vad var resultatet? Tacksamhetsuppsats: Reflektera över något som någon har gjort för dig som har gjort dig glad eller tacksam på ett överraskande sätt. Hur har denna tacksamhet påverkat eller motiverat dig? Uppsats om prestationer: Diskutera en prestation, händelse eller insikt som utlöste en period av personlig tillväxt och en ny förståelse av dig själv eller andra.


Ämnesuppsats: Beskriv ett ämne, idé eller koncept du hittar kort uppsatsprov engagerande att det får dig att tappa all koll på tiden. Varför fängslar det dig? Vad eller vem vänder du dig till när du vill lära dig mer? Skapa-din-egen uppsats: Dela en uppsats om valfritt ämne. Det kan vara en du redan har skrivit, en som svarar på en annan uppmaning, eller en av din egen design. Många av dessa uppsatser visar också på sårbarhet, kort uppsatsprov. Antagningstjänstemän som läser din högskoleansökan kommer att vilja veta hur dina värderingar, kvaliteter och färdigheter kommer att blomstra på college - och hur bra dina skrivförmåga är.


Vi frågade dussintals experter på uppsatsskrivande och testresultat om deras syn på vad som gör en bra högskoleuppsats. Kolla in dessa kort uppsatsprov college uppsatstips nedan, kort uppsatsprov. Föreställ dig hur kort uppsatsprov person som läser din uppsats kommer att känna. Ingens idé om en bra tid är att skriva en högskoleuppsats, jag vet. Men om det känns som ett jobb att sitta ner för att skriva din uppsats och du är uttråkad av det du säger, kan du föreställa dig hur personen som läser din uppsats kommer att kännas. Å andra sidan, om du skriver om något du älskar, något som upphetsar dig, något som du har tänkt djupt på, kort uppsatsprov ska jag kort uppsatsprov ner din ansökan känner du dig också upprymd – och känner att jag har lärt känna dig.


Skriv som en journalist. Tänk på vilken artikel du har läst – hur bestämmer du dig för att läsa den? Du läser de första meningarna och bestämmer dig sedan. Detsamma gäller högskoleuppsatser. Ett starkt journalistspråk för "lead" kommer att placera din läsare i "acceptera"-tänket från början av uppsatsen. En svag led kommer att få din läsare att tänka "avvisa" - ett tankesätt som det är nästan omöjligt att återhämta sig från. Läs inte anvisningarna för vanliga program. Om du redan har det, radera dem från minnet och skriv berättelsen du vill att högskolorna ska höra. Sanningen är att antagningsgranskare sällan vet - eller bryr sig - vilken uppmaning du svarar på, kort uppsatsprov.


De är nyfikna på att upptäcka vad du väljer att visa dem om vem du är, vad du värdesätter och varför. Även de mest flytande författarna kvävs ofta av att passa in sin berättelse prydligt i en kategori och essän tappar snabbt sin autentiska röst. Skriv fritt och välj en uppmaning senare. Spoiler alert en prompt är "Dela en uppsats om valfritt ämne. Detta collegeuppsatstips är av Brennan Barnard, chef för collegerådgivning vid Derryfield School i Manchester, N. och bidragsgivare till NYT, HuffPost och Forbes om att avsiktligt närma sig högskoleantagning.


Att lägga till känslor i dina uppsatser kan vara mycket kraftfullare än att bara lista dina prestationer. Det låter granskare få kontakt med dig och förstå din personlighet och vad som driver dig. Var särskilt öppen för att visa sårbarhet. Ingen förväntar sig kort uppsatsprov att vara perfekt och erkännande tider då du har känt dig nervös eller rädd visar mognad och självmedvetenhet. Det här essätipset är av Charles Maynard, Oxford och Stanford University Graduate och grundare av Going Merry, som är en one-stop shop för att ansöka om college-stipendier. Revidera ofta och tidigt. Din antagningsuppsats bör gå igenom flera stadier av revidering. Fråga dina föräldrar, lärare, gymnasiekuratorer eller vänner om deras ögon och redigeringar.


Det ska vara människor som känner dig bäst och vill att du ska lyckas. Ta deras konstruktiva kritik i den anda som de har för avsikt – din fördel. Det här collegeuppsatstipset är av Dhivya Arumugham, Kaplan Test Preps chef för SAT- och ACT-program. Skrivet för Common App college ansökan uppsatser "Tell us your story" prompt. Den här uppsatsen kan fungera för uppmaningar 1 och 7 för Common App. De täckte den dyrbara mahognykistan med ett brunt amalgam av stenar, nedbrutna organismer och ogräs. Det var min tur att ta spaden, men jag skämdes för mycket för att plikttroget skicka iväg henne när jag inte hade sagt hejdå ordentligt. Jag vägrade kasta smuts på henne. Jag vägrade att släppa taget om min mormor, att acceptera ett dödsfall jag inte hade sett komma, att tro att en sjukdom inte bara kunde avbryta, utan stjäla ett älskat liv.


När mina föräldrar äntligen avslöjade för mig att min mormor hade kämpat mot levercancer, var jag tolv och jag var arg - mest på mig själv, kort uppsatsprov. De hade velat skydda mig - bara sex år gammal vid den tiden - från det komplexa och dystra konceptet död. Sårad över att mina föräldrar hade bedragit mig och förbittrad över min egen glömska, åtog jag mig att förhindra kort uppsatsprov blindhet från att återuppstå. Jag blev desperat hängiven min utbildning eftersom jag såg kunskap som nyckeln till att befria mig från okunnighetens kedjor. När jag lärde mig om cancer i skolan lovade jag mig själv att jag skulle memorera alla fakta och ta till mig varje detalj i läroböcker och medicinska tidskrifter online.


Och när jag började fundera över min framtid insåg jag att det jag lärde mig i skolan skulle tillåta kort uppsatsprov att tysta det som hade tystat min mormor. Jag var dock inte fokuserad på att lära mig själv, utan med bra betyg och höga provresultat. Jag började tro att akademisk perfektion skulle vara det enda sättet att förlösa mig själv i hennes ögon - att kompensera för det jag inte hade gjort som barnbarn. Men en enkel promenad på en vandringsled bakom mitt hus fick mig att öppna mina egna ögon för sanningen. Under årens lopp hade allt – även för att hedra min mormor – blivit tvåa efter skolan och betygen. När mina skor ödmjukt knackade mot jorden, de höga träden svartnade av skogsbranden för några år sedan, de svagt färgglada småstenarna inbäddade i trottoaren, kort uppsatsprov, och de trasiga vita molnen som hängde på himlen påminde mig om min lilla men inte desto mindre betydande del i en större helhet som är kort uppsatsprov och denna jord, kort uppsatsprov.


Innan jag kunde lösa min skuld, var jag tvungen att vidga mitt perspektiv på världen såväl som mitt ansvar gentemot mina medmänniskor. Volontärarbete på ett cancerbehandlingscenter har hjälpt mig att upptäcka min väg. När jag ser patienter instängda på inte bara sjukhuset utan också en stund i tiden av sina sjukdomar, kort uppsatsprov, Jag pratar med dem. I sex timmar om dagen, tre kort uppsatsprov en vecka är Ivana omgiven av IV-läktare, tomma väggar, kort uppsatsprov, och upptagna sjuksköterskor som tyst men ständigt påminner henne om hennes bröstcancer. Jag behöver bara le och säga hej för att se henne lysa upp kort uppsatsprov livet återvänder till hennes ansikte. Vid vårt första möte berättade hon om sina två söner, sin hemstad och sin stickgrupp - inget om hennes sjukdom.


Utan att ens stå upp hade vi tre – Ivana, jag och min mormor – tagit en promenad tillsammans. Medan jag fysiskt behandlar deras cancer, vill jag ge patienterna känslomässigt stöd och mental styrka att undkomma avbrottet och fortsätta leva, kort uppsatsprov. Min bärbara dator är som ett pass. Den är putsad med klistermärken över hela utsidan, inuti, kort uppsatsprov botten. Varje klistermärke är en stämpel, kort uppsatsprov, representerar en plats jag har varit, en passion jag har utövat eller ett samhälle jag har tillhört. Dessa klistermärken ger ett otraditionellt första intryck kort uppsatsprov ett möte eller en presentation, men det är något jag är stolt över, kort uppsatsprov.


Låt mig ta dig på en snabb rundtur:. Konst har varit en konstant för mig så länge jag kan minnas. Idag är mitt primära engagemang med konst genom design. Jag har ägnat hela helger åt att designa webbsidor och grafik på sociala medier för mina företag. Design betyder mer för mig än bara varumärke och marknadsföring; det ger mig möjlighet att experimentera med textur, perspektiv och kontraster, vilket hjälper mig att förfina min professionella stil. En rektangulär svart och röd klistermärke som visar temat för TEDxYouth Austin kort uppsatsprov. I flera år har jag varit intresserad av gatukonstnärerna och musikerna i centrala Austin som är så ovetande sig själva, kort uppsatsprov.


Som ett resultat har jag blivit mer fördomsfri och uppskattande av okonventionella livsstilar. TED ger mig möjligheten att hjälpa andra ungdomar att förstå nya perspektiv genom att exponera dem för mångfalden i Austin där kultur skapas, inte bara konsumeras, kort uppsatsprov. Bajs emoji i mitten till höger.





4 stycket uppsatsöversikt



När vi var tillräckligt långt från stranden valde vi en perfekt plats att bada på och dök ner i det svala vattnet. Melany var inte ett stort fan av djupt vatten, eller snarare var hon inte så bra på att simma, och bad om att få vara kvar på båten. Vi lekte i vattnet och turades om och berättade historier på båten fram till kvällen. Vid middagstid var alla trötta och vi planerade en lägereld med lite mat och dryck för att fira att vännerna träffades. Efter att ha bränt upp några mossmäll drog vi oss tillbaka till stugan eftersom skogen var kall och dimmig och vi behövde lite skydd. Vi drack, spelade olika spel och berättade historier hela natten tills morgonljuset kikade på oss från de grunda öppningarna på hyttens väggar. Följande dag gick fort eftersom de flesta av oss vaknade någon gång efter lunch.


Vi tillbringade dagen inomhus, utan mycket aktivitet. Min flickvän och jag pratade om alla möjliga saker inklusive drömmar och mål vi hade för varandra och oss själva. Hon frågade mig om hur jag mådde eftersom jag skulle behöva resa hem efter skolan, och uppmanade mig att skaffa ett jobb i stan istället för att lämna. Det var ett tufft beslut, jag tänkte på när jag kramade henne lugnt, men jag skulle behöva korsa den bron när det var dags. När vi skildes åt följande måndagsmorgon, tackade jag alla för det underbara sällskap de hade gett oss under helgen.


Vi skulle behöva upprepa allt tillsammans igen; vi var alla överens när vi vinkade adjö till varandra. Det var en fantastisk semester för mig, förmodligen en av de bästa sommarsemestern jag haft när jag gick på college. Vi accepterar provpapper från studenter via inlämningsformuläret. Om den här uppsatsen tillhör dig och du inte längre vill att vi ska visa den kan du göra anspråk på den så tar vi bort den. Fyll bara i formuläret för begäran om borttagning med alla nödvändiga detaljer, såsom sidplats och viss verifiering av att du är en sann ägare. Observera att vi inte kan garantera att ogrundade anspråk kommer att uppfyllas.


Obs: det här exemplet tillhandahålls av en student som du, använd det endast som en vägledning. ID Prenumerera på WowEssays Premium och få tillgång till över 1 MILJON högkvalitativa nedladdningsbara prover. FÅ TILLGÅNG NU. E-post för lösenordsåterställning har skickats till e-post. HIRE WRITER PREMIUM DATABAS Logga in. ATHYR skribent PREMIUM DATABAS. Typ av papper. Uppsatsämnen. Pedagogiska verktyg. Vilka vi är Kontakta oss Våra författare Honor Code WowEssays Recensioner Blogg Våra tjänster. BESTÄLL PAPPER SÅ HÄR. Premiumprovdatabas Få tillgång till över 1 MILJON prover med WowEssays Premium! LÄS MER. Citera denna sida Välj citera format: APA MLA Harvard Vancouver Chicago ASA IEEE AMA.


Åtkomst 07 januari Bra uppsats om min sommarsemester. Januari Åtkomst 7 januari, Hämtad 7 januari, com, jan Gratis uppsatsexempel - WowEssays. Publicerad 3 januari, Dela med vänner med:. Begäran om borttagning. BEGÄR BORTTAGNING. Färdiga uppsatser: Den här uppsatsen är skapad av en författare med ID Om du vill att din uppsats ska vara: Väl undersökt, faktagranskad och korrekt Original, färsk, baserad på aktuella data Välskriven och oklanderligt formaterad. Anställ denna författare. Beräkna pris och beställ en uppsats. Akademisk nivå High school College University PhD. Deadline 3 timmar 6 timmar 12 timmar 24 timmar 2 dagar 3 dagar 7 dagar 14 dagar 20 dagar.


Beställ nu. Skicka in dina gamla papper till vår uppsatsdatabas och hjälp medstudenter att lära av exempel. Detta är din chans att betala framåt! Skicka in ditt papper. Kan inte hitta ett gratisprov som matchar dina krav? Prenumerera på WowEssays Premium och få tillgång till över 1 MILJON högkvalitativa nedladdningsbara prover FÅ TILLGÅNG NU. Våra tjänster. Uppsatsförfattare Köp högskoleuppsatser Online Högskoleuppsats Hjälp online Köp forskningsuppsatser Skriv min terminsuppsats Forskningsuppsats till salu Fallstudie Skrivhjälp Köp en uppsats online Betala för uppsatser Skriv en fallstudie åt mig Köp uppdrag Onlinekurser Hjälp online Redan skrivna uppsatser Köp förskrivna Uppsatser Redigera mitt papper för mig Anpassad avhandling Avhandlingshjälp Onlineuppsatsförfattare Talförfattare att hyra MBA uppsatsförfattare Köp kurser online Visa alla.


Relaterade uppsatser. Bra uppsats om min heliga plats. Bra exempel på artikelgranskning på fyra artiklar. Exempel på forskningsdokument för fjärr- och robotkirurgi. Hantera turismorganisation Rapportprover. Bra katastrofplaneringsfallsscenario exempel. Going Green Research Proposal Exempel. Jämförande analys Forskningsförslag Exempel. Jag hade kommit att se denna väg som den bästa kombinationen för att uppfylla både mina ambitioner mot kunskap och mina pragmatiska mål om ett framtida försörjning. Kina, mitt planerade fokusområde, är en växande marknad med en brist på skickliga affärsmän. Men jag hade betänkligheter eftersom jag ville ha en skola med stort fokus på humaniora också. Därför tycker jag att Duke University är spännande och perfekt för mig.


Det ger mig en stark ekonomikurs, men låter mig ändå ägna mig åt mina intressen inom humaniora. Med ekonomi vid Duke University kommer jag att ha tillgång till ett brett utbud av studier både inom och utanför min valda huvudämne. Jag kommer att ha ett försprång i affärsvärlden i kraft av Duke. Efter att ha deltagit i Duke om jag blir antagen kommer jag naturligtvis att ha en tydlig väg framför mig. Mina studier på Duke borde praktiskt taget garantera mig för vilken handelshögskola som helst. Och efter mina forskarstudier kommer jag att kunna förverkliga mina drömmar. Kanske kommer jag att kunna fungera som en bro mellan öst och väst.


Dessa tre välskrivna essäer skapar en stark uppsättning. Den första och den sista skulle ha varit imponerande på egen hand. Att läsa dem alla tillsammans förstärker deras inverkan avsevärt. Denna elev gör ett särskilt bra jobb med att rikta in sig på skolan. Den här eleven fokuserar sin första uppsats på sina extrakurser och relaterar dem till varför Duke skulle vara perfekt för honom. Han fokuserar den tredje på sin kinesiska bakgrund och hur den relaterar till hans karriärmål och akademiska intressen. Sedan relaterar han också dessa intressen till varför Duke matchar honom perfekt. Hans favoritbok stod i fokus för den andra uppsatsen. Det som gör denna andra uppsats bättre än andra liknande den är att den sökande lyckas sätta sig in i frågan.


Han pratar inte bara om boken, han använder den för att prata om sig själv och betona den nyfikna karaktären hos hans personlighet - alltid ett plus. Att delta i min gymnasieskolas debattprogram har varit min mest meningsfulla aktivitet de senaste fyra åren. Jag har lärt mig hur man talar inför en folkmassa utan att bli nervös, hur man tänker på fötterna och hur man argumenterar för fördelarna med någon sida av en fråga. Att vara med i debattteamet ger mig också möjlighet att utbilda mig om aktuella ämnen av global betydelse som hemlösaproblem, hälsovård och föroreningar. Under de tre år jag har ägnat åt aktiviteten har gymnasiet alltid haft en framgångsrik trupp och jag är ganska stolt över att veta att jag har förtjänat många av de troféer och utmärkelser som har hjälpt till att göra programmet så framgångsrikt och gymnasiet välkänd på debattkretsen.


På grund av aktiviteten har jag lärt mig att från utbildning till kommunikation, från argument till upplysning, är debatt nödvändig för att två eller flera människor ska överskrida enbart utbyte av tankar och uppnå synergi istället. Jag ser nu framgång i debatten som mycket mer än en trofé; Jag ser det nu som ett bevis på att jag framgångsrikt kan kommunicera mina övertygelser till andra och få dem att logiskt acceptera dem som sina egna, vilket förbereder mig för alla framtida utmaningar som involverar mänsklig interaktion. Mina viktigaste utmärkelser sedan tionde klass har varit att vinna Brown University Book Award för mina kunskaper i engelska, utnämnts till National Merit Semifinalist Finalist-status i väntan på att vinna Journalism Education Association National Write-off Award of Excellence i redaktionell avdelning vid en nationell konferens, utvald som semifinalist i NCTE Writing Contest för mitt arbete inom prosa, utnämnd till Illinois State Scholar för min akademiska prestation på gymnasiet och min höga A.


Större delen av min senaste sommar tillbringade jag hemifrån. Under den korta månaden då jag stannade i stadens namn arbetade jag på jobbet för att tjäna pengarna jag skulle spendera på mina resor. Min första utflykt var till östkusten där jag besökte flera skolor och intog atmosfären av ett område som mitt mellanvästern jag var lite ovant vid. En skola jag övervägde att jag inte besökte var Dartmouth. Jag tillbringade trots allt en månad där senare på sommaren. Som deltagare i Dartmouth Debate Institute tillbringade jag mycket tid i Feldberg, Dana och Baker bibliotek; bodde i de välkända Choates; deltog i sessioner i Silsby; och åt i Full-Fare-delen av Thayer. Det fanns också tid för fritidsaktiviteter som att svinga rep, volleyboll, frisbee, sömn var omhuldad och vackra vandringar upp till Dana.


Men jag lyckades sätta mig ner och arbeta i en så ren, öppen miljö. Det såg instruktörerna till. Det fyra veckor långa institutet finslipade mina färdigheter i att tala, forska, strukturera argument och tänka. Som ett resultat kunde min partner och jag bryta oss in i elimineringsrundorna vid den institutsavslutande turneringen som inkluderade de främsta debattörerna i landet. Förutom de debattfärdigheter jag lärde mig, tyckte jag att institutet var mycket gynnsamt på grund av utbytet av idéer mellan studenter och personal. Det jag lärde mig av de utbytena upplyste mig inte bara som debattör utan också som person.


Även om jag tycker om alla mina ämnen, anser jag att klasser jag har gått i samhällsvetenskap är de mest meningsfulla. Medan vissa klasser använder formler för att beskriva naturliga händelser, visar samhällsvetenskapen att inte allt är förklarligt på ett så tydligt sätt. Samhällsvetenskapen beskriver människor; de beskriver personerna som utgör formlerna och hur och varför det gjordes. Samhällsvetenskapen förklarar också det förflutna så att människor som samhälle kan undvika tidigare katastrofer och bygga på tidigare framgångar. De beskriver inte bara hur vi agerar som vi gör, utan varför vi agerar som vi gör. Jag är inte en student som alltid gillar att följa någon annans regler.


Medan de flesta ämnen tillåter fritt tänkande, uppmuntrar samhällsvetenskaperna innovativt tänkande. De klasserna förväntar sig att eleverna ska förklara varför något hände utifrån vissa förutsättningar. Jag fick inte veta att järnridån var en ekonomisk åtgärd i någon matteklass. Som student är mitt yttersta mål att förstå saker. Jag känner att det bästa sättet att förstå är inte genom att recitera någon annans tanke, utan genom att formulera min egen och diskutera den med människor som inte håller med mig. Jag tror att tankeutbyte är avgörande i varje läroplan, men samhällsvetenskaperna gör mest för att främja det utbytet. Jag tvivlar starkt på att någon kommer att diskutera Einsteins idéer inom en snar framtid - och ha rätt. Den här essäisten ägnar den första essän åt sitt engagemang i debatten. Han lyckas kommunicera ganska mycket på kort utrymme vad han har lärt sig, vad han har uppnått och vad debatt betyder för honom utan att någonsin tappa fokus.


Den andra uppsatsen är ett exempel på ett svar på en listafråga "Lista dina utmärkelser och utmärkelser". Den tredje blir mer personlig genom att beskriva sommaren han tillbringade i Dartmouth. Styrkan med denna uppsats är att han säljer sig själv på sin kunskap och förtrogenhet med skolan. Svagheten med denna uppsats är att han försöker göra för mycket och tappar fokus efter andra stycket. Slutsatsen verkar inte stämma överens med de poänger han har gjort i uppsatsen - den sista raden verkar särskilt komma från ingenstans. Romanen Black Like Me var den mest stimulerande bok jag läst nyligen. Jag blev förvånad över grymheten som berättaren upplevde när han var svart jämfört med gästfriheten han fann som vit man.


Att ha samma yrke, kläder, rikedom, tal och identitet spelade ingen roll när hans hud hade en annan färg. Med tanke på att detta var ett icke-fiktivt stycke var min reaktion ännu starkare. Boken fick mig att förespråka lika möjligheter för alla i varje strävan så andras åsikter om dem är baserade på prestation, inte förutfattade meningar. Jag valde Mr. namn för att han lärde mig mer än U. Historia; han lärde mig att tänka självständigt. Detta gjordes inte bara för att förbereda mig för sektionen för fria svar i A. testa heller. Jag vet att han gjorde det för att göra sina elever ansvarsfulla medborgare och ansvarsfulla vuxna. Redan från början ville han försäkra sig om att vi visste hur vi stod i vår politiska filosofi: strikta konstruktionister eller lösa konstruktionister. Han ville se till att vi inte dras till tomma kategorier som liberala eller konservativa, utan snarare fokuserade på frågor separat när vi behövde ta ställning till dem.


Föreställ dig min förvåning när jag, son till två mycket konservativa föräldrar som ständigt bombarderade mig med sin retorik, upptäckte att jag hade starka liberala tendenser i vissa frågor. Bortsett från politiska tillhörigheter, Mr. namnet lärde oss hur man kan förstå historien genom att försöka förstå de personliga motiven som gick in i en kedja av historiska händelser. I hans klass kom jag till insikten att historia inte bara är en serie namn och datum tryckta i en lärobok, utan ett mer komplext ämne som kräver djupgående eftertanke och analys för full förståelse. På grund av Mr. namn, historia är nu mitt favoritämne. Han har också varit en motiverande kraft utanför klassrummet. Han trodde alltid på min förmåga och uppmuntrade mig hela tiden att göra mitt bästa. Jag tror att han respekterade mina förmågor och ville se dem utvecklas ytterligare.


Hade det inte varit för hans tro på mig hade jag faktiskt aldrig sökt till Harvard, skolan jag planerar att gå på till hösten. Det är inte så att jag är en svag kille, bara att jag hade varit lite självmedveten om min styrka tidigt i gymnasiet. Min gympa hjälpte inte så mycket heller. Tack vare ett förnedrande styrketest som på lämpligt sätt kallades "Griptestet" fick jag en gång i kvartalet möjlighet att klämma ihop en pryl, få poäng och låta min lärare tillkännage det högt, oavsett hur högt eller som i mitt fall hur lågt det var. Oavsett hur mycket jag försökte, den grymma och känslomässiga skalan registrerades aldrig över Nästan varannan hane i klassen kunde skryta med en hög eller mitten poäng.


Jag hatade det testet med en passion. Tills nyligen. När den här terminen rullade runt och jag hade griparen placerad i handflatan var jag beredd på samma gamla samma gamla. Jag hade förbättrats något från kvartal till kvartal, men inget imponerande hände någonsin. Jag drog in ett djupt andetag, klämde, tittade på vågen och nästan svimmade. På ett sätt som bara en tonåring kan uppskatta, för en prestation som bara en tonåring skulle finna meningsfull, trodde jag att jag var i himlen. Min framgång var ännu sötare när jag såg jocks blekna i jämförelse när de gjorde testet. Visst, för vissa människor verkar mina akademiska prestationer ganska imponerande, och jag håller med. Ändå var grepptestsituationen mycket mer personlig och representerade framgång inom ett område som jag vanligtvis inte uppmärksammar.


Plus att jag lärde mig två saker. Ett: Jag kan vara stolt över den minsta trivialitet. Två: Jag är glad att vi inte mäter styrka i våra gympass med bänkpress. För mig betyder ledarskap inte nödvändigtvis att man samlar på sig så många titlar som möjligt i skolverksamheten; Jag känner att man leder genom hans engagemang, handlingar och bidrag. Jag har alltid försökt leda i nästan allt jag bestämt mig för. Jag känner att jag har lyckats med det. Ytligt sett har jag förtjänat sådana titlar som ordförande för National Honor Society-kapitlet på min skola, chefredaktör, kolumnist, undersökande redaktör och redaktionell redaktör för skoltidningen, senior universitetsledare i debatt och klassrepresentant för studenter Råd.


Men de titlarna börjar inte berätta historien om mina förmågor som ledare. De avslöjar inte hur jag frivilligt hjälpte till vid en handikappinlåsning på en främmande ungdomsgård när ingen annan ville, de avslöjar inte hur jag alltid försökte komma i tid till jobbet och för att slippa boondoggling, de avslöja inte hur jag hjälpte yngre debattörer med deras argumentation så att de kan få samma framgång som jag hade turen att njuta av, de avslöjar inte hur jag blev en förebild för JETS-truppen genom att studera mitt material ofta och så småningom bli mest medaljerade medlemmen i laget, och de avslöjar inte all ansträngning jag lagt ner på att lära mig mina repliker och skaffa en bra scennärvaro för Images, min första scenproduktion någonsin, så jag skulle inte ensam äventyra hela showen med min bristande erfarenhet.


Alla dessa handlingar betonar den egenskap jag känner är viktigast i en ledare, engagemang. Med engagemang kommer hårt arbete och förmågan att söka lösningar när problem kommer i vägen, oavsett om de är med en nyhetssidelayout eller i en elevs ordbok. På grund av detta engagemang är det en självklarhet att ta ansvar för mig. Människor är alltid villiga att följa en med en tydlig känsla för riktning. Jag ser inte mina viktiga egenskaper som annorlunda än dem som min familj har gett mig genom åren. Den stolthet, omtanke, engagemang, ansträngning och hårt arbetande attityd som jag ser som avgörande för all framgång jag kan uppnå har alla fallit över mig tack vare min sammanhållna, italienska familj. Född som barn till två invandrare som kom hit med ingenting, bara en med högskoleexamen, vikten av en god arbetsmoral betonades av mina föräldrar från dag ett.


Genom sina handlingar i sina jobb och genom de verbala lärdomarna om livet jag började få från det ögonblick jag kunde kommunicera, satte de ett exempel för mig att följa, ett av att vara stolt över vad jag gör, oavsett vad det var, och över allt, att bry mig om allt jag gör som om allt hade en stor inverkan. Detta innebar att allt måste göras rätt och göras bra. Att följa deras egna råd förde utan tvekan mina föräldrar från deras status som invandrare som arbetade som fabriksarbetare till tjänstemän, av vilka en äger sitt eget företag medan den andra arbetar som banktjänsteman. Dessa uppstigningar från ingenting fungerade bara som andra exempel för mig att följa, exempel som avgränsade förmågan för en person att förbättras genom ansträngning.


Ett annat citat från min far drev mig från det att jag började skolan till idag: "Oavsett vad du gör måste du vara bäst. Det var det som tvingade mig att anstränga mig i skolan även om jag inte kunde engelska tillräckligt bra för att alltid förstå läraren. Det är anledningen till att jag har utvecklat mina kunskaper. Det står för mitt engagemang för alla aktiviteter, och för det hårda arbete jag lagt ner på dem alla när jag strävar efter att leda både i klassen och utanför. Mitt föräldraskap var i huvudsak den första egenskap som utmärkte mig som ledare. Trots allt prat om att vara ledare har jag aldrig tappat min familjs betydelse ur sikte.


Jag vet att jag är skyldig min familj allt, och som ett resultat kommer jag alltid att vara nära den. Jag utövar en mängd olika aktiviteter för nöje och avkoppling. Jag tycker om att läsa böcker och tidningar min smak sträcker sig från Time till Gentlemen's Quarterly regelbundet, imiterar Beavis och Butt-head, och framför allt spenderar jag tid med mina vänner. Även om jag är ett fan av att spela basket-, fotbolls- och rullhockeyspel, stör mig inte frasen "att göra ingenting med min tid" eftersom jag kan ha det trevligt att bara hänga runt.


Jag tror att människor, inte platser, gör det bra. Mina största sociala bekymmer kretsar alla kring framtiden. Med andra ord är jag oroad över vad som hindrar människor från att höja sig över sina nackdelar. Specifikt är jag mest bekymrad över handikappade, utbildning och kriminalitet. Jag tror att samhällets svar på handikapp är det som verkligen hämmar de funktionshindrades potential. Det är viktigt för funktionshindrade att få en bättre känsla av värde och att kunna anpassa sig till och överleva i dagens värld. Genom National Honor Society NHS har jag gjort just det. Jag har hjälpt till vid en inlåsning som var utformad för att främja interaktion mellan organisationens barn, såväl som vid Special Olympics, där barnen deltar i sport på tävlingsbasis så att deras talanger och förmågor kan erkännas.


Närhelst funktionshindrade kan bli framgångsrika i en aktivitet minskar barriären mellan dem och resten av samhället drastiskt. Utbildning är nyckeln till andra problem som gäng, droger och kriminalitet eftersom det kan förebygga och eliminera dem. Jag försöker få eleverna i vår skola att maximera sina möjligheter genom att använda de pedagogiska resurser som finns. Genom att skapa ett handledningsprogram genom NHS har jag matchat behövande elever med andra elever som kan hjälpa dem med deras problem i klasserna. Mer direkt hjälper jag eleverna med engelska och visar dem hur man använder Writing Center Lab, en oumbärlig resurs för engelska studenter på alla nivåer. Ju mer utbildad en person är, tror jag, desto mer kan han bli framgångsrik i framtiden.


Jag har tagit itu med kriminella problem i min skola genom att diskutera lösningar på gäng och annan brottslighet i Studentrådgivningen. Vi har utarbetat flera förslag för att minska dessa problem i vår skola. Att utbilda människor om sådana sociala problem är också mycket viktigt eftersom de inte kommer att fixa det de inte tror är trasigt. Det är ett syfte med vår tidning, där vi har skrivit olika ledare och nyheter för att utbilda studentkåren i sociala ämnen. Jag har själv genom debatt blivit kunnig inom ämnen som hemlösa, fattigdom, sjukvård och miljö. På så sätt kan jag praktisera det jag predikar. Harvard är ökänt för sin långa lista med uppsatsfrågor, som du kan se av de sju uppsatser som denna sökande var tvungen att skriva.


Den första uppsatsen är en vanlig favoritbokuppsats. Hans andra, om sin favoritlärare, går in på djupet och avslöjar mer om kandidaten, att han tycker om att lära sig, beundrar självständiga tankar och planerar att studera historia.

No comments:

Post a Comment