Tuesday, January 25, 2022

Uppsatsdefinition och typer

Uppsatsdefinition och typer



En argumenterande uppsats tenderar att vara en längre uppsats som involverar oberoende forskning och syftar till att föra ett originellt argument om ett ämne. I samtida förkastas negativ uppfattning om frihet. Du kan bli ganska rik precis efter att ha skrivit uppsatsdefinition och typer stor uppsats, uppsatsdefinition och typer. Akademiska uppsatser kan vara formella och informella, argumenterande, övertygande, kritiska och berättande. Övertygande uppsats 6. H Cole. Ditt artikelbibliotek Hem Statisk Huvudmeny Hem Dela dina filer Friskrivningsklausul Cookiepolicy Sekretesspolicy Kontakta oss Förbjudet innehåll Förbjudet innehåll Bildriktlinjer Plagiatförebyggande Innehållsfiltrering Användarvillkor Konto inaktiverat.





5 huvudtyper av uppsatser



En formell definitionsuppsats definierar en term eller ett begrepp. Definitionsuppsatser är en form av expository skrivning där författaren ger information om termen till sin publik. De följer vanligtvis ett standarduppsatsformat och inkluderar både en definition och en analys av termen. Granska exempeluppsatserna nedan och prova att utforska några av de föreslagna uppsatsämnena också. Du kan följa den allmänna strukturen för en expository essä när du skriver en definition essä. Även om de grundläggande delarna av uppsatsen är desamma, bör definitionsuppsatser innehålla några nyckelelement. Det finns i princip två typer av definitionsuppsatser.


De kan definiera konkreta begrepp eller abstrakta begrepp. De bör också ge en större förståelse av termen som begrepp. Här är först ett exempel på en definitionsuppsats för ett konkret koncept. Vad är Wi-Fi, och varför är vi beroende uppsatsdefinition och typer det så mycket? Att förstå begreppet Wi-Fi är viktigt för användare av modern teknik eftersom det ansluter oss till världen. Wi-Fi är det trådlösa lokala nätverket mellan enheter i närheten, till exempel trådlösa routrar, datorer, smartphones, surfplattor eller externa enheter. Det är en del av LAN-protokollen för lokala nätverk och har till stor del ersatt det trådbundna Ethernet-alternativet. När din enhet har Wi-Fi påslaget kan den uppsatsdefinition och typer närmaste router. Om routern är ansluten till ett modem och fungerar med en Internetleverantör kan din enhet nu komma åt Internet och andra enheter i nätverket.


Wi-Fi täcker ett mycket mer begränsat område än ett mobiltelefontorn. Wi-Fi använder dock inte dyra mobildata som LTE eller 4G. IEEE idag, uppsatsdefinition och typer, de flesta moderna datorer är beroende av Wi-Fi för internetåtkomst. Gratis Wi-Fi finns på många restauranger, hotell och kaféer. Det är också enkelt att installera i ditt hem för privat bruk. dock, uppsatsdefinition och typer, även privata Wi-Fi-anslutningar bör vara lösenordsskyddade. Gå med i ett oskyddat Wi-Fi-nätverk eller tillåta andra att ansluta sig till ditt nätverk, uppsatsdefinition och typer, kan äventyra din onlinesäkerhet och integritet. Att förstå vad Wi-Fi verkligen är kan skydda dig och din information. När det används korrekt och säkert är Wi-Fi en viktig del av 2000-talets upplevelse.


Här är ett exempel på definitionsuppsats för ett abstrakt koncept. Alla känner sig rädda då och då. Tapperhet är uppsatsdefinition och typer man tar när man står inför en utmaning som kan vara farlig eller svår. Uppgiften kan vara objektivt farlig, som att delta i strid eller köra under ogynnsamma förhållanden. En modig handling kräver en uppsatsdefinition och typer möta och anamma uppgiften i stället för att dra sig ur den. Det finns exempel på tapperhet i varje samhälle. Titta inte längre än till din lokala brandstation eller polisstation för att se modiga handlingar. Samhällshjältar hjälper andra i smått och stort varje dag, ofta med stor risk för sina egna liv.


Elever är modiga när de ställer sig mot en mobbare eller presenterar ett projekt inför hela klassen. Att utöva små handlingar av tapperhet kan förbereda en person att leva ett heroiskt liv. Om en uppgift inte verkar skrämmande på något sätt skulle den vara enkel att slutföra och inte kräva någon som helst tapperhet. Hjältar som visar tapperhet utsätter sig ofta för risker för att hjälpa andra. Oavsett hur utmanande eller farlig en uppgift kan vara, uppsatsdefinition och typer, mod tillåter en person att arbeta tillsammans med sin rädsla snarare än att glömma den. Nästa gång du ser någon agera heroiskt, påminn dig själv om att de förmodligen är livrädda i det ögonblicket - och det gör dem ännu modigare.


Du behöver bara ställa en fråga när du hittar en uppmaning till en definitionsuppsats, uppsatsdefinition och typer. Här är några möjliga ämnen för din nästa definitionsuppsats, uppsatsdefinition och typer. Observera att listan innehåller både konkreta och abstrakta termer och spänner över en rad ämnen. Få några tips om hur du skriver uppsatser eller läs ytterligare exempel på olika uppsatstyper. Om ditt skrivande blir lite långt, uppsatsdefinition och typer, lär dig hur du skriver tydliga, koncisa meningar. Personalskribent. Logga in med Google Ordbok Synonymordbok Meningar Exempel Kunskap Grammatik Biografi Förkortningar Referens Utbildning Spanska Mer om oss Kontakta oss Förslagslåda Sekretesspolicy Cookieinställningar Användarvillkor © LoveToKnow Media.


Alla rättigheter förbehållna. Word Finder 4 Pics 1 Word Answers Anagram Solver Scrabble Dictionary Unscramble Words with Friends Fusk. Hem Exempel Definition Uppsatsexempel och ämnesidéer Definition av uppsatsexempel och ämnesidéer. närbild av ordbokssidor. Definitionsuppsatsstruktur Du kan följa den allmänna strukturen för en expository essä när du skriver en definitionsuppsats. Kroppsstycken: Typiska definitionsuppsatser på mellan- och gymnasienivå bör innehålla cirka tre stycken. De börjar med relevanta ämnesmeningar.


Slutsats: Omformulera avhandlingens uttalande och gör ett större påstående om termen i din slutsats. Exempeluppsats: Wi-Fi konkret koncept Det finns i princip två typer av definitionsuppsatser. Exempel på definitionsuppsatsämnen Du behöver bara ställa en fråga när du hittar en uppmaning till en definitionsuppsats. Vad är demokrati? Vad är klassisk musik? Förklara begreppet vänskap. Vad är Pythagoras sats? Definiera tapperhet. Definiera gotisk romantik. Vad är ett kallt krig? Definiera begreppet sorg. Vad är mognad? Vad är uppsatsdefinition och typer förändra? Definiera begreppet ras som en social konstruktion. Vad är matematik?


Vad uppsatsdefinition och typer ett millennium? Definiera begreppet privilegium. Vad är ett litterärt tema? Vad är ett politiskt parti? Definiera begreppet sportmanship. Vad är en amfibie? Vad är kemi? Vad var den spanska inkvisitionen? Förklara konceptet att drömma. Vad är en tomat? Vad är fysisk kondition? relaterade artiklar. Vad är exempel på klassificeringsstycken? Oavsett om du skriver en uppsats, en artikel eller en beskrivning är klassificeringsstycken det perfekta sättet att kommunicera central information på ett kortfattat och informativt sätt. Ett klassificeringsstycke fastställer en huvudidé och diskuterar underkategorierna för det ämnet, jämför och kontrasterar dem med varandra.


Läs några korta exempel på klassificeringsstycken för att komma igång med att lära dig hur de bör struktureras och vad de är.





Robinson crusoe uppsats



Ett typiskt stycke från en uppsats om uppfinningen av tryckpressen visas nedan. Uppfinningen av tryckpressen förändrade denna situation dramatiskt. Johannes Gutenberg, som hade arbetat som guldsmed, använde sina kunskaper om metaller i formgivningen av pressen. Han gjorde sin typ av en legering av bly, tenn och antimon, vars hållbarhet möjliggjorde pålitlig produktion av högkvalitativa böcker. Denna nya teknik gjorde att texter kunde reproduceras och spridas i mycket större skala än vad som tidigare varit möjligt. Gutenbergbibeln dök upp på s, och ett stort antal tryckpressar växte upp över hela kontinenten under de följande decennierna.


En berättande essä är en som berättar en historia. Det här är vanligtvis en berättelse om en personlig upplevelse du haft, men det kan också vara en fantasifull utforskning av något du inte har upplevt. Berättande essäer testar din förmåga att bygga upp en berättelse på ett engagerande, välstrukturerat sätt. De är mycket mer personliga och kreativa än andra typer av akademiskt skrivande. Att skriva ett personligt uttalande för en ansökan kräver samma färdigheter som en berättande uppsats. Sedan grundskolan har jag alltid gillat ämnen som naturvetenskap och matematik framför humaniora. Min instinkt var alltid att tänka på dessa ämnen som mer solida och seriösa än klasser som engelska. Om det inte fanns något rätt svar, tänkte jag, varför bry sig?


Men nyligen hade jag en upplevelse som lärde mig att mina akademiska intressen är mer flexibla än jag trodde: jag tog min första filosofiklass. Innan jag gick in i klassrummet var jag skeptisk. Jag väntade utanför med de andra eleverna och undrade vad exakt filosofi skulle innebära – jag hade verkligen ingen aning. Jag föreställde mig något ganska abstrakt: långa, uppstyltade samtal som funderade över meningen med livet. Men det jag fick var något helt annat. En ung man i jeans, Mr. Och snarare än att dra in oss i pedantiska argument om oklara filosofiska punkter, engagerade Rob oss på vår nivå. För att prata fri vilja tittade vi på våra egna val. För att prata etik tittade vi på dilemman vi själva hade ställts inför.


Jag lärde mig att om jag släpper mina förutfattade meningar kan jag faktiskt få ut mycket av ämnen jag tidigare avvisat. Klassen lärde mig – på mer än ett sätt – att se på saker med ett öppet sinne. En beskrivande uppsats ger en detaljerad sensorisk beskrivning av något. Precis som berättande essäer låter de dig vara mer kreativ än de flesta akademiska skrifter, men de är mer fokuserade än berättande essäer. Du kan beskriva en specifik plats eller föremål, snarare än att berätta en hel historia. En beskrivande uppsats kan vara ganska löst strukturerad, men den bör vanligtvis börja med att introducera föremålet för din beskrivning och avsluta med att rita en helhetsbild av det. Det viktiga är att använda noggranna ordval och bildspråk för att skapa en originell beskrivning av ditt objekt.


På söndagseftermiddagar spenderar jag gärna min tid i trädgården bakom mitt hus. Trädgården är smal men lång, en grön korridor som sträcker sig från husets baksida, och jag sitter på en gräsmatta längst in för att läsa och koppla av. Jag är i mitt lilla fridfulla paradis: trädets skugga, känslan av gräset på mina fötter, fiskens milda aktivitet i dammen bredvid mig. Min katt korsar trädgården smidigt och hoppar upp på staketet för att undersöka den från ovan. Från sin abborre kan han vaka över sitt lilla kungarike och hålla ett öga på grannarna. Därmed är jag ensam kvar med fisken, vars hela värld är dammen vid mina fötter. Fisken utforskar dammen varje dag som för första gången, provocerar och inspekterar varje sten.


Jag känner ibland likadant med att sitta här i trädgården; Jag känner platsen bättre än någon annan, men när jag återvänder känner jag mig fortfarande tvungen att uppmärksamma alla dess detaljer och nyheter – en ny fågel som sitter i trädet, gräsets tillväxt och rörelsen hos insekterna som den skyddar... När jag sitter ute i trädgården känner jag mig lugn. Jag känner mig hemma. Och ändå känner jag alltid att det finns mer att upptäcka. Gränserna för min trädgård må vara små, men det finns en hel värld i den, och det är en jag aldrig kommer att tröttna på att bo i.


Även om varje uppsatstyp testar dina skrivfärdigheter, testar vissa uppsatser också din förmåga att läsa noggrant och kritiskt. En retorisk analys tittar på en övertygande text t.ex. ett tal, en uppsats, en politisk tecknad serie när det gäller de retoriska redskapen den använder och utvärderar deras effektivitet. Inledningen av en retorisk analys presenterar texten, lite bakgrundsinformation och ditt examensarbete; kroppen omfattar själva analysen; och slutsatsen avslutar din analys av texten och betonar dess relevans för bredare frågor. Exemplet nedan är från en retorisk analys av Martin Luther King Jr. En litterär analysuppsats presenterar en närläsning av ett litteraturverk – t.ex. Det är inte bara en bokreportage eller en recension, utan en fördjupad tolkning av texten.


Litterär analys tittar på saker som miljö, karaktärer, teman och bildspråk. Målet är att noggrant analysera vad författaren förmedlar och hur. Införandet av en litterär analysuppsats presenterar texten och bakgrunden och ger ditt examensarbete; Brödtexten består av närläsningar av texten med citat och analys till stöd för ditt argument; och avslutningen betonar vad ditt förhållningssätt säger oss om texten. För muspekaren över exemplet nedan, introduktionen till en litterär analysuppsats om Frankenstein , för att lära dig mer. I denna läsning är huvudpersonen Victor Frankenstein en stabil representation av den moderna vetenskapens känslolösa ambition genom hela romanen. Den här essän hävdar dock att Shelley långt ifrån ger en stabil bild av karaktären, använder skiftande berättande perspektiv för att skildra Frankenstein i ett allt mer negativt ljus allt eftersom romanen fortsätter.


De allra flesta uppsatser skrivna på universitet är någon slags argumenterande uppsats. Nästan allt akademiskt skrivande involverar att bygga upp ett argument, även om andra typer av uppsatser kan tilldelas i sammansättningsklasser. begränsningar som är rationella och har bestått tidens tand. Det betyder frihet under de rationella och nödvändiga begränsningar som lagen ålägger. Dessa begränsningar anses väsentliga för att säkerställa att alla människor kan njuta av friheten. I ett civilt samhälle kan endast positiv frihet vara tillgänglig för människorna. Frihet är inte frånvaron av begränsningar; det är att ersätta irrationella begränsningar med rationella. Frihet betyder frånvaro av endast irrationella och godtyckliga begränsningar och inte alla begränsningar.


H Cole. Frihet är det viktigaste villkoret för att åtnjuta rättigheter. Det är inte frånvaron av begränsningar. Det är den positiva förutsättningen för åtnjutande av rättigheter. Den medger förekomsten av sådana rationella begränsningar som uppfyller testet av historisk erfarenhet och förnuft. ii Liberty medger närvaron av rationella begränsningar och frånvaron av irrationella begränsningar. iii Liberty postulerar existensen av sådana förhållanden som kan göra det möjligt för människor att åtnjuta sina rättigheter och utveckla sina personligheter.


iv Liberty är inte en licens att göra allt och allt. Det innebär friheten att bara göra de saker som anses vara värda att göra eller värda att njuta av. Tillstånd av anarki kan aldrig vara en stat, av frihet. vi Liberty är för alla. Frihet innebär att det finns tillräckliga möjligheter för alla som kan göra det möjligt för dem att utnyttja sina rättigheter. vii I samhället är lag ett väsentligt villkor för frihet. Lagen upprätthåller villkor som är nödvändiga för att alla människor i staten ska kunna njuta av frihet. viii Liberty den mest grundläggande av alla rättigheter. Det är folkets tillstånd och den viktigaste rätten. Frihet åtnjuter prioritet bredvid rätten till liv. I samtida är den positiva synen på frihet fullt ut och allmänt erkänd som den verkliga, accepterade och verkligt produktiva synen på frihet.


Traditionellt har begreppet naturlig frihet varit mycket populärt. Naturlig frihet anses betyda åtnjutandet av ohämmad naturlig frihet. Det är motiverat på grund av att eftersom människan föds fri, ska hon njuta av friheten som hon vill. Alla begränsningar förnekar hans frihet. De sociala avtalslistorna Hobbes, Locke och Rousseau försvarade den naturliga frihetens sak. Det naturliga förnuftet är grunden för frihet. Men begreppet naturlig frihet anses nu vara ett imaginärt. En ohämmad frihet kan skapa anarki. Det är bara i ett ordnat samhälle präglat av väsentliga begränsningar baserade på lagar och regler som verklig frihet kan vara möjlig.


Den frihet som varje individ åtnjuter som medlem av samhället kallas medborgerlig frihet. Det är lika tillgängligt för alla individer. Alla åtnjuter lika frihet och rättigheter i samhället. Medborgerlig frihet är inte ohämmad frihet. Det åtnjuts endast under vissa restriktioner Lagar och regler som införts av staten och samhället. Civil Liberty är raka motsatsen till naturlig frihet. Medan Natural Liberty fördömer förekomsten av begränsningar av alla slag, accepterar Civil Liberty närvaron av vissa rationella begränsningar som påtvingats av staten och samhället. Medborgerlig frihet betyder frihet enligt lag. Lagen skapar de förutsättningar som är nödvändiga för att åtnjuta frihet.


Den avstår dock från att skapa hinder i vägen för folkets åtnjutande av frihet. Den skyddar friheten från sådana hinder och handlingar från andra män och organisationer som kan begränsa allas lika frihet. Statens lagar ålägger sådana rimliga begränsningar som anses nödvändiga för folkets åtnjutande av frihet. ii Medborgerlig frihet står också för skyddet av rättigheter och frihet från otillbörliga ingrepp:. Medborgerlig frihet innebär konceptet att begränsa möjligheterna för regeringen att kränka människors rättigheter. Detta säkerställs genom att bevilja och garantera folkets grundläggande rättigheter. Det står också för att tillhandahålla konstitutionellt och rättsligt skydd för folkets rättigheter och frihet. Goda och adekvata möjligheter att använda politiska rättigheter av folket definieras som politisk frihet.


När folket har frihet att delta i den politiska processen, anses det att de åtnjuter politisk frihet. Frihetspolitik innebär friheten att utöva rösträtten, rätten att delta i val, rätten att inneha offentliga uppdrag, rätten att kritisera och motsätta sig regeringens politik, rätten att bilda politiska partier, intressegrupper och påtryckningsgrupper, och rätten att att byta regering genom konstitutionella medel. Folkets verkliga utövande av politiska rättigheter är ett säkert tecken på närvaron av politisk frihet och demokrati. Alla dessa friheter ska dock utövas på ett sätt som inte hindrar andras lika frihet och inte kränker allmän ordning, hälsa och moral.


Laski definierar ekonomisk frihet som frihet från morgondagens behov och tillgång till adekvata möjligheter att försörja sig. Det står för frihet från fattigdom, arbetslöshet och förmågan att njuta av minst tre grundläggande minimibehov - mat, kläder och tak över huvudet. Ekonomisk frihet kan endast åtnjutas när det råder frihet från hunger, svält, fattigdom och arbetslöshet. Positivt, det betyder tillgången till rätten till arbete och tillräckliga möjligheter att försörja sig. Utan rättvis ekonomisk frihet blir politisk frihet meningslös. När människorna inte är fria från rädslan för hunger, svält och elände kan de aldrig tänka på att njuta av sina rättigheter och friheter. Beviljandet av ekonomisk frihet till folket kräver rätt till arbete, rätt till rimliga löner, tillräckliga möjligheter till försörjning, rätt till vila och fritid och rätt till ekonomisk trygghet i ålderdomen.


Det betyder friheten att bekänna sig till eller inte bekänna sig till någon religion. Det betyder tros- och tillbedjans frihet och statens icke-inblandning i folkets religiösa angelägenheter. Det innebär också lika ställning för alla religioner att fritt kunna utföra sina aktiviteter i samhället. Sekularismen kräver en sådan religionsfrihet. Det står för friheten att arbeta för att säkerställa moralisk självperfektion. Frihet att eftersträva moraliska värderingar är moralisk frihet. Först när människor är starkt förälskade i sin frihet kan den friheten verkligen skyddas. Frihet behöver ständiga försök från folkets sida för att försvara sin frihet. Folkets åtagande att försvara sin frihet och deras fulla vakenhet mot varje intrång i deras frihet är den näst viktigaste skyddet för friheten.


För att skydda friheten är det viktigt att det inte finns någon klass av privilegierade personer i samhället. Frihet kan endast existera när lika rättigheter ges och garanteras alla människor utan någon diskriminering. Att bevilja särskilda privilegier och rättigheter till vilken klass som helst strider alltid mot frihetens anda. Beviljande av vissa särskilda privilegier till de eftersatta delarna av samhället Skyddsdiskriminering anses vara rättvist och väsentligt. Upprättandet av ett demokratiskt system är ett viktigt skydd för friheten. Både frihet och demokrati kompletterar varandra.


Vi kan inte föreställa oss en demokrati utan närvaron av medborgerlig, ekonomisk, politisk och individuell frihet.

No comments:

Post a Comment