Wednesday, January 12, 2022

Maskulinitetsuppsats

Maskulinitetsuppsats



Attibuter som "atletisk" kan ha blivit mer könsneutala, med tanke på att kvinnor uppträder i fläckar och några av de mest begränsande steeotyperna, maskulinitetsuppsats, att kvinnor ae moe 'blyg' kan ha avlidit till någon grad. I Roger N. Eftersom den mänskliga naturen inte förändras, kan vi lära oss om mänskligt beteende från forntida berättelser. Männen är en del av vad som skulle komma att kallas "The Lost Generation". Men dessa aktiviteter, särskilt de som verkar små mobbning kan vara extremt skadliga för utvecklingen av ett barn, skola, maskulinitetsuppsats hemmiljö.





Introduktion



Det sker en förskjutning från den kvinnliga huvudkaraktären i film, till de maskulina karaktärerna, maskulinitetsuppsats, eller vad Susan Jeffords kallar "hard body"-filmerna, eller den ledande mannen som uppvaktar de kvinnliga tittarna, dödar dem med vänlighet, och filmens fokus handlar om manlig maskulinitet och den manliga kroppen Ayers, maskulinitetsuppsats, Drew, The hard body filmer, och i slutändan fokus för det feminina perspektivet är vad Carl Plantinga kallar hypermasculinity, och... Cameron, John dirigerar Terminator och serier, och filmfilm, Hemdale Film, USA.


Donner, Richard dirLethal Weapon and seriesLethal Weapon and series, maskulinitetsuppsats, andmotion picture, Silver Pictures, maskulinitetsuppsats, USA. Maskulinitet Han surade i varuhusets artighetsstol, två påsar i hans förråd. Andra män som gick förbi såg på Adam med beundran, respekt och en antydan till avund. Jag önskar att jag satt i den stolen just nu. Adams suck och hans sjunkande hållning pekar på "trycket att ta sig fram i en hård, svår värld" och på det "oberoende allvar" som åtföljer det trycket Brownmiller Däremot gläds kvinnorna runt dem, helt i sitt esse, över regnbågen av färger som visas, maskulinitetsuppsats, från kosmetikagommar till sidenscarfar, på varuhusets hyllor.


Som Susan Brownmiller föreslår i sin artikel... maskulinitet och Maskulinitetsuppsats I sitt kapitel om "Modern Masculinities" definierar Cooper Thompson maskulinitet med ett antal egenskaper, inklusive oberoende, stolthet, motståndskraft, självkontroll, fysisk styrka, maskulinitetsuppsats, tuff, aggressiv och kraftfull, maskulinitetsuppsats. Våld, som en metod för att lösa konflikter, är också förknippat med maskulinitet i de flesta existerande kulturer. Denna "norm" av maskulinitet är ofta representerad i populära filmer och "Twilight"-serien av vampyrfilmer verkar utgöra ett undantag från regeln.


"Twilight"-filmerna är baserade på böcker skrivna av Stephanie Meyer, som beskriver de sociala liven för samtida vampyrer och maskulinitetsuppsats lever bland oss. Meyer anstränger sig för att humanisera de centrala icke-mänskliga karaktärerna genom att utöka deras personlighetsväv till att omfatta känslomässiga sårbarheter, men skiljer detta verkligen dessa karaktärer från de rent maskulina skildringar som har definierat denna genre av filmer historiskt? Denna uppsats undersöker hur maskulinitet definieras i filmen "The Twilight Saga: New Moon. Ströma dieter är också vanliga, och efter att ha vunnit sin sista titel och tillkännagett sin pensionering från bodybuilding firar Schwarzenegger med en måltid med "riktig mat" för första gången på många månader.


Sportens asketiska såväl som estetiska karaktär understryks också på det sätt som Butlers ämnen, Schwarzenegger i synnerhet, också förkroppsligar kvinnlighet, dock omedvetet i sina fysiska tvångstankar och rörelser. Schwarzenegger tar till och med balettlektioner för att förbättra sin rörelse och posering, förutom att följa en sparsam och proteinrik kost för att förbättra sin kropp. Balett, en stereotyp strävan efter homosexuella män och kvinnor ger en kattliknande grace till hans rörelser. Schwarzeneggers betoning på grace och skönhet väcker också frågan: är bodybuilding konst eller sport? Det handlar inte om att uppnå ett mål, ett personbästa eller en tid, maskulinitetsuppsats.


Verk Citerad Chandler, Daniel. 10 april, Maskulinitetsuppsats 7, html Chandler, Daniel. Masculinity in Things Fall Apart I Chinua Achebes Things Fall Apart kämpar karaktären Okonkwo med olika föreställningar maskulinitetsuppsats manlighet maskulinitetsuppsats eftersom hans land kämpar för att anpassa sig till kolonialt inflytande. Vid första anblicken framstår Okonkwo som en tragisk hjälte som strävar mot ett ideal men misslyckas på grund av sin oförmåga att övervinna sin osäkerhet kring sin maskulinitet och slutligen dör i en symbolisk kamp mot koloniala inkräktare. Men att behandla Okonkwo som en tragisk hjälte, som på något sätt förkroppsligar sin tids kamp, ​​är att ignorera textbevisen som visar att Okonkwo faktiskt inte kan anpassa sig till någonstans, inklusive sin egen klan.


Istället för att fungera som en metaforisk demonstration av den större historiska konflikten mellan tradition och förändring som instiftades av kolonisatörerna, är Okonkwos berättelse en av en enda individ helt omedveten om den sociala världen runt honom. Genom att undersöka Okonkwos behandling av sina grannar, maskulinitetsuppsats, det blir tydligt att just... Verk Citerad Achebe, maskulinitetsuppsats, Chinua. Saker faller sönder. Johannesburg, Sydafrika: Heinemann Publishers Limited, En bra poäng att göra är det faktum att Dr.


Jekyll kunde inte ha varit rent oskyldig, eftersom han valde att skapa en maskulinitetsuppsats som avsiktligt skulle dra ut hans onda sida. Dessutom kan vi alla ha en mörkare sida, maskulinitetsuppsats, men vi går inte alla på dödande, maskulinitetsuppsats. Det är säkert att dra slutsatsen att Dr. Jekyll ville hela tiden ha en mordisk personlighet, men han var för skamlig för att visa den här sidan av sig själv i samhället, så han skapade istället ett sätt på vilket han själv kunde begå morden, men utan att visa allmänheten vem som verkligen låg bakom dem. Jekyll och Mr. Hyde såg ut och talade annorlunda, även om de kom från samma person, så människor som stötte på dem hade ingen aning om att de faktiskt pratade med samma person.


Nackdelen med Dr. Jekylls plan är det faktum att han hade... Referenser Cohen, E. Hyding ämnet? Mer exakt kan Wilhelm också tolkas som en uppfinning som i själva verket representerar den läsare som Werther bekänner sig för. Kopplingen blir därmed mer personlig och direkt och möjliggör för läsaren att vara i kontakt med huvudpersonen. Den andra relationen som Werther etablerar är med Albert, maskulinitetsuppsats, som är hans direkta motståndare i kampen för Lottes kärlek, maskulinitetsuppsats. Även om de kommer att utveckla en viss typ av vänskap, kommer Werther aldrig att betrakta sin motståndare som sin vän, just på grund av att hans främsta egenskap är en ouppfylld älskare, därför kan han inte basera sin vänskap på uppriktiga attityder, utan på dolda tankar.


Trots det finns det en känsla av relation eftersom Werther beundrar sin maskulinitetsuppsats, även om han är övertygad om att Albert inte kommer göra Lotte glad. Under hela utvecklingen av dessa två litteraturstycken finns det vissa tryck som dessa relationer utsätts för. Bibliografi Halio, Jay L. Köpmannen i Venedig. Oxford: Oxford University Press, Wain, John. Oxford Library of Short Romans. Oxford: Clarendon Press, dokumentärfilmen Tough Guise ger många fler slående och direkta exempel på hur aggression i alla tre former som diskuterats av Kauffmann har blivit en sömlös del av den manliga identiteten i vårt samhälle. Från associeringen av aggression och fysisk förmåga med sexualitet och prestationsförmåga till den extrema pressen i minoritetssamhällen att anpassa sig till specifika maskulinitetsuppsats identiteter som ett sätt att hävda självständighet, manligt våld mot kvinnor och mot andra män genom både direkt fysisk maskulinitetsuppsats och genom allmän dominans och hot ses som en naturlig del av samhället av många, maskulinitetsuppsats.


Våldet mot sig själv som denna känsla av maskulinitet leder till ses i exempel som skolskjutningar som vanligtvis slutar i självmord, men varje våldshandling som leder till en försämring av en individs faktiska ställning i samhället – eller samhällets ställning. själv -- är verkligen en... när Hamlet lämnar över kungadömet till Fortinbras i slutet av pjäsen, ser vi vikten av Fortinbras karaktär. Det maskulina och det feminina är motstridiga i Hamlet. Gertrud representerar en sida av honan som i bästa fall är tveksam. vi vet aldrig vad Gertrud visste om kungens död, vi vet inte heller vad hon visste om många saker. Hennes roll i pjäsen är betydande men märklig ändå.


Hamlet tror att Gertrude är incestuös och han är upprörd över hennes beteende, maskulinitetsuppsats. Hon är "fördärvlig" 1. Hamlet tror alltså maskulinitetsuppsats mamma att vara ett modermisslyckande. Det maskulinitetsuppsats noteras att även om vi kanske inte vet mycket om Gertrude, är hon en kvinna som säger vad hon tycker och verkar vara praktisk när det gäller att underhålla... Verk som citeras Goddard, Harold. Meningen av Shakespeare. Chicago: University of Chicago Maskulinitetsuppsats. Michael S. Kimmel, Amy Aronson. Män och maskuliniteter. Berkshire: Open University Press. Shakespeare, William. New York: Washington Square Press.


Båda typerna av personas har sina nackdelar och fördelar. Men eftersom det förra vanligtvis förknippas med det kvinnliga könet och det senare traditionellt tillskrivs män, anses förnuft vara mer önskvärt än känslighet. I slutändan, så länge både män och kvinnor fortsätter att föreviga könsstereotyper, maskulinitetsuppsats, jämställdhet mellan könen kommer att förbli omöjlig, maskulinitetsuppsats. Det är viktigt att notera att jämställdhet inte innebär att olikheter utrotas. Målet måste inte vara att utrota könsskillnader utan att avstå från att rangordna dessa skillnader i en hierarkisk ordning. Kimmel tror slutligen att kvinnor och män har fler likheter än skillnader och att "könsskillnad - påståendet om två kvalitativt olika naturer - är resultatet av ojämlikhet mellan könen, inte maskulinitetsuppsats orsak.


Ojämlikhet mellan könen skapar skillnad, och de skillnader som skapas används sedan för att rättfärdiga ojämlikhet mellan könen" xi. Som Austens maskulinitetsuppsats illustrerar i slutändan att ojämlikhet mellan könen leder till... Verk som citeras Austen, Jane. Förnuft och känsla. Robert William. Kimmel, maskulinitetsuppsats, Michael S. Soldierly Perception of Maskulinity in Imperial Germany Enligt forskarna, maskulinitetsuppsats, från de två senaste århundradena har förändringar upplevts i Tysklands krigssystem. Nya former av maskulinitet uppstod när Tyskland övergavs totalt och det gjorde också nazisternas regim. Nazisternas regim var heroisk och efter andra världskriget uppstod nya former av maskulinitet hos tyskarna. Krigssystem är en viktig bestämningsfaktor för maskulinitet; så att förändringar i en påverkar även de andra, maskulinitetsuppsats.


Ny konfiguration ger vägran betydelse och ger mindre betydelse åt underordning och lydnad. Tyskland förblev ockuperat och delat från till Åren som följde kriget kombinerades med feminiseringen av det tyska samhället och detta resulterade i valorisering av vägran. Manligheten var lite förskjuten till nationalstat vad det ockuperade samhället beträffade. Det ökade trycket från marknaden gjorde att...





uppsats om djurplågeri



Maskulinitet från lat. Masculinus, hane är ett komplex av fysiska, mentala och beteendemässiga egenskaper sekundära sexuella egenskaper, betraktad som den hane som utåt skiljer hane från hona eller hane från kvinnliga djur. Maskulinitet är ett koncept byggt på en uppsättning egenskaper och beteenden, som allmänt anses vara typiska eller lämpliga för män. Föreställningen om maskulinitet förändras över tid och är beroende av förändringar i samhället se till exempel kön och social konstruktion. För att ta itu med frågan om vad som är maskulinitet är det primära antagandet om alteritet nödvändigt: alla tecken är antingen maskulina eller feminina. Dessutom påverkas denna definition av förekomsten av sociala stereotyper och avsaknaden av ett neutralt neutralt kön. Vi kan ge dig hjälp med att skriva uppsatser om maskulinitetsämnen!


Det finns olika begrepp om maskulinitet, som sträcker sig från essentialistiskt till sociokonstruktivistiskt. Essentialistiskt synsätt undersöker maskulinitet som ett resultat av biologiska skillnader mellan män och kvinnor, medan sociokonstruktivistiska definierar maskulinitet i termer av könsförväntningar. Under s och s utvecklades den vetenskapliga studien av maskulinitet mycket snabbt i USA. Som ett resultat av denna utveckling blev maskulinitet förknippad med olika former av social diskriminering. I allmänhet indikerar tvärkulturell forskning om maskulinitet och femininitet att alla kulturer tilldelar män och kvinnor olika roller. Egenskaper som är förknippade med var och en indikerar dock en viss kulturell mångfald. På grund av det faktum att könsvariationer har uppfattats som kulturella bestämningsfaktorer som påverkar bildandet av samhällen, har det betydande social betydelse.


Historiska variationer av könsskillnader diskuteras också flitigt av forskare när det gäller sociala och dimensioner. Dessutom har studierna också understrukit sådana aspekter som hemlighet och offentliga rörelser relaterade till maskulinitet-femininitetsaspekter. Därför spelar dessa skillnader och variationer en betydande roll för att forma olika sociala dimensioner och utvärdera social situation. De observationer som Sethi gjort har visat att industrialiseringen har visat påtagliga chanser att begreppen kön påverkar sådana aspekter som boendemönster, hussammansättning och sovplatser. När det gäller historiska perspektiv introduceras genus och social reproduktion av feministisk teori.


Laslett hävdar särskilt att samhällena Europa och Nordamerika under 1900-talet var inriktade på sådana sociala skillnader som konsumentism, fortplantning, sexualitet och familjestrategier. I detta avseende stöder forskaren tanken att omorganisation av könsrelationer har gett upphov till utvecklingen av makrohistoriska processer. Sammantaget presenteras femininitet och maskulinitet i det industrialiserade samhället som två motsatta föreställningar som har en potent inverkan på social reproduktion. Det acceptabla sättet att uttrycka maskulinitet i det moderna amerikanska kultursamhället var att en ung amerikansk man anmälde sig till krig.


Ett traditionellt sätt att locka unga amerikanska män att anmäla sig till krig var att påminna dem om möjligheter det erbjuder att agera heroiskt Boyle, , p. Detta tillvägagångssätt utnyttjar mentaliteten hos unga amerikanska män att likställa hjältemod med maskulinitet. Detta avslöjar hur kulturell uppfattning om maskulinitet-femininitet kan användas för att motivera människor till en specifik social kurs. Dessa unga amerikanska vuxna går i krig med hopp om att få en möjlighet att utföra heroiska handlingar och därigenom uttrycka sin maskulinitet. Ändå skildrar de flesta av de amerikanska krigsberättelserna det raka motsatsen. Dessa berättelser skildrar fåfänga försök av män att uppvisa traditionella maskulinitetsparadigm, eftersom de manifesterar ett tillstånd av att vara utom kontroll och i behov av räddning Boyle, , s ; en traditionell syn på kvinnlighet.


Denna missuppfattning om maskulinitet är ansvarig för ökad fångenskap och räddning i samband med avsikten att genomföra ett heroiskt maskulinitetstrick. På det hela taget bevittnade industrialiseringens ständigt föränderliga mönster av maskulinitet och femininitet som var baserade på chanser i social uppfattning om könsroller. Allt från traditionella normer för att bedöma könsrelationer till mer radikala, historiska variationer är också kopplade till sociala rörelser som ägnar sig åt skyddet av mänskliga rättigheter, såsom jämställdhet mellan könen. Dessutom påverkade rasskillnaderna också avsevärt situationen inom den identifierade perioden. Studier som utforskar kulturella och historiska variationer av maskulinitet och femininitet under industrialiseringens era har avslöjat ett antal viktiga antaganden.


För det första existerar kulturella variationer i könsfunktioner på grund av förändringarna i stereotyper och syn på sociala roller för män och kvinnor i samhället. För det andra propaganderade olika industrialiserade samhällen olika funktioner och influenser i termer av hemlighet, konsumtion och bipolär dimension. Slutligen är det industrialiserade samhället mer benäget att presentera direkta, traditionella drag kopplade till termerna som analyseras. När det gäller historiska perspektiv är de flesta av tidigare händelser också kopplade till att forma olika stereotyper kopplade till femininitet och maskulinitet, allt från traditionella mönster till uppkomsten av subkulturella former. Båda aspekterna är betydelsefulla för att definiera den sociala betydelsen av dessa förändringar för bildandet av nya mönster och variationer. Andersen, M.


Samhälle: Det väsentliga. Hanarna framställs ofta som våldsamma, konfronterande och konkurrenskraftiga, medan flickor är mer benägna att vara kärleksfulla, kommunikativa och undergivna. Därför blir stereotypen av maskulinitet djupt rotad och allmänt accepterad i samhället Forde och Duvvury. Stereotypen av maskulinitet förbises ofta, och dess effekter på psykologisk och social utveckling erkänns sällan. Detta system av kulturellt kapital orsakar cykliskt våld och långvarig skada när systemets offer tvingas anta våldsamma maskulinitetsideologier för att söka acceptans. Både mobbarna och offren rapporterar högre nivåer av depression och korrelerar med attityder som främjar våld som den primära metoden för konfliktlösning.


Denna dikotomi av vad som är maskulinitet och vad det inte är sätter för mycket press på pojkebarnet att anpassa sig till samhällets normer eftersom de inte definierar manlighet för sig själva utan vad de observerar från sina miljöer. Placeringen i hierarkin är baserad på socialt beteende, skicklighet i atletik, avskildhet från kvinnlighet och homosexualitet och social-ekonomisk status. De uppställda normerna för maskulinitet undertrycker de genuina känslorna hos både pojkar och män eftersom de är rädda för avmaskning. Att misslyckas i maskulinitetsskalan anses vara omogna och bristfälliga intellektuella-emotionella färdigheter Heathcote. Därför blir pojkar som hamnar längst ner i hierarkin ofta avmaskade av de överst av konstant psykisk och fysisk mobbning för att bekräfta sina positioner.


Att få sin manlighet ifrågasatt i det moderna samhället är avhumaniserande eftersom det är ett mått på mänskligt värde och värde. Därför söker pojkarna efter igenkänning på ett sätt att maskulina reaktioner är det enda sättet att passa in och hantera känslor. Bristen på ett utlopp för att lindra trakasserierna mot dessa pojkar leder till extrema fall av kulor och knytnävar. Sociala normer och stereotyper har tillåtit det aggressiva beteendet att fortsätta. I vissa fall anpassar sig pojkar till queera beteenden som drogmissbruk för att bevisa sin maskulinitet bland sina kamrater. I det långa loppet, hamna i depression eller missbruk som nu blir ett helt annat nytt problem.


Våld i U. S-skolor får mycket akademisk och mediauppmärksamhet eftersom det frodas. Sådana händelser visar ett fullständigt förakt för mänsklig värdighet och liv. Även om skjutningar och mord är lätta att ta itu med och se resultat på grund av det politiska stödet, är de en sällsynt händelse och det är ett socialt problem. Unga pojkar och män är de främsta förövarna av skolvåld och kriminell verksamhet. Den sociala konstruktionen av heterosexualitet ogiltigförklarar kvinnors existens för sig själva, och de är bara nöjda för sin förmåga att reproducera och glädja män. En pragmatisk studie visar att förhållandet mellan maskulinitet och kvinnlighet och underordnade män orsakar oro och driver män till sexuellt våld.


Konceptet att normalisera manlig överlägsenhet och överlägsenhet har också lett till ökningen av sexuellt och fysiskt våld mot kvinnor eftersom de ser våld som en bekräftelse av maskulinitet. Beteendet uppmuntras av den bredare acceptansen av ojämlikhet mellan könen Sharma och Das. Men dessa aktiviteter, särskilt de som verkar som små mobbning, kan vara extremt skadliga för utvecklingen av ett barn, skola och hemmiljö. En förändring av samhälleliga maskulinitetsnormer skulle i hög grad underlätta en sund utveckling av det manliga barnet och förbättra säkerheten inom skolan och samhället. Samhället bör ansvara för förväntningarna på ett manligt barn som leder till skenande våld, droganvändning och våld. Det är ett globalt problem, och samhället behöver omdefiniera manlighet eller bli av med könskonstruktioner.


Manlig överhöghet är lättare att ta hand om i små grupper av människor. Därför bör problemet hanteras lokalt på grund av den inneboende mänskliga naturen för att utmana och motstå förändring, särskilt när det sätter dem i underläge. Även om vi inte kan eliminera tröskeln för maskulinitetsöverhöghet, kan vi åtminstone minska svårighetsgraden av våld för både kvinnor och underordnad maskulinitet. Vi skulle också kunna minska smärtan av pojkår och tonåren genom att skapa vägar och plattformar som kan skapa pojkens beteende från dagisåldern till att växa upp och veta att det är ok att vara sårbar, artig, tillgiven, metrosexuell, uttrycksfull och passiv Fleming, et al. Med rätt finansiering, stöd och resurser skulle de kulturella maskulinitetskonstruktionerna kunna förändras. Den idealiska lösningen för att lösa problemet är att odla en ny kultur som är befriad från ärmarna av vad som anses vara feminint eller maskulint.

No comments:

Post a Comment