Tuesday, March 15, 2022

Uppsats om buller

Uppsats om buller



Att kontrollera buller kan i vissa fall vara väldigt enkelt medan det i andra är en skrämmande övning, uppsats om buller. Även den gamla byggnaden och historiska monumenten påverkas av bullret. Bullerföroreningar har blivit ett växande problem för människors hälsa och för miljön. Ljudet mellan 0dB och dB. Men eftersom det inte inträffar på en dag, tenderar vi inte att inse effekten på oss. Mer om plastföroreningar: Uppsats om plastpåsar Uppsats om plastföroreningar Varför plastpåsar bör förbjudas Uppsats Plastföroreningar: orsaker, Uppsats om buller och lösningar Varför plastpåsar är skadliga för hälsan.





Relaterade uppsatser



Bullerföroreningar eller ljudföroreningar hänvisar till förekomsten av överdrivet och störande buller från maskiner, transportsystem, flygplan, tåg etc i miljön som är mycket skadligt för den fysiska och mentala hälsan hos de levande varelserna på jorden. Bullerföroreningar: Orsaker till bullerföroreningar Effekter av bullerföroreningar Sjukdomar orsakade av bullerföroreningar Hur man kontrollerar bullerföroreningar. Bullerföroreningar har blivit ett av de stora problemen i Indien som påverkar människors liv på många sätt. Vi borde alla känna till orsakerna, effekterna och viktigast av allt de förebyggande åtgärderna för bullerföroreningarna i uppsats om buller för att förhindras från effekterna av det. Skolstudenter får i allmänhet det här ämnet att skriva något enligt sin egen uppfattning under tävlingarna som essäskrivning, etc.


Vi har nedan tillhandahållit en lättskriven uppsats om buller under olika ordgränser för studenter. Du kan välja vilken bulleruppsats som helst efter dina behov och krav. Bullerföroreningar betraktas som den miljöförorening som orsakas i miljön av för hög bullernivå från många källor. Bullerföroreningar är också känd som bullerstörningen. Överdrivet buller är skadligt för hälsan och orsakar obalans i människors eller djurs liv. Det har varit ett massivt miljöproblem i Indien som behöver en ordentlig uppmärksamhet för att lösas men det är mindre farligt än vattnet, uppsats om buller, luft- och markföroreningar, uppsats om buller.


Utomhusbuller orsakas i hög grad av källor som maskiner, transportsystem, dålig stadsplanering konstruktion av sida vid sida industri- och bostadsbyggnader etc. Bullerkällor inomhus är hushållsmaskiner, byggnadsaktiviteter, hög musik etc. Den vanligaste nedsättningen som orsakas av buller är permanent hörselnedsättning på grund av trumhinnan. Normal ljudnivå är nödvändig för att upprätthålla det dagliga livet, men oönskat ljud eller buller som inte tolereras av människor, djur eller växter orsakar bullerföroreningar i miljön.


Buller kallas vanligtvis som det oönskade ljud som skapas av många industriella eller icke-industriella källor som används i det dagliga livet i vår omgivning. Högnivåljud skapar obehagliga effekter och obehag för hälsan, särskilt för öronen. Oönskat ljud stör i allmänhet de dagliga rutinaktiviteterna som nattsömn, samtal, hörförmåga, känsla av välbefinnande etc. Vattendjur påverkas också av buller som skapas av bullret från ubåtar och stora fartyg i havet.


Skogsdjur har drabbats i stor utsträckning på grund av att motorsågsverksamheten skapar extremt buller från träföretagen. Vanliga källor till bullerföroreningarna är hushållsprylar, transportfordon, jetplan, helikoptrar, industrimaskiner etc. Enligt Världshälsoorganisationen måste industrier begränsa sin ljudproduktion med 75 dB. Buller är den förorening som orsakas av den höga och osäkra nivån av buller i miljön som orsakar många hälsorubbningar för människor, djur och växter. Vanliga problem som orsakas av bullerföroreningarna är stressrelaterade sjukdomar, ångest, kommunikationsproblem, talstörningar, hörselnedsättning, förlorad produktivitet, sömnstörningar, trötthet, huvudvärk, irritabilitet, nervositet, svaghet, uppsats om buller, minska känsligheten för ljud som uppsats om buller öronmottagning för att bibehålla kroppsrytmen osv.


Det orsakar gradvis försämring av hörselförmågan under lång tid. Kontinuerlig exponering för högljud orsakar permanent skada på trumhinnan. Hög ljudnivå orsakar enorma olägenheter, skador, fysiska trauman, blödningar runt hjärnan, stora bubblor i organ och till och med dödsfall för de marina djuren, speciellt uppsats om buller och delfiner när de använder sin hörsel för att kommunicera, hitta mat, försvara och överleva i vatten. Konsekvenserna av bullerföroreningarna är farligare och mer oroande inom en snar framtid. Det finns många förebyggande åtgärder för bullerföroreningar, vissa är som att främja ljudisolerade rumskonstruktioner inom industrier, industrier och fabriker bör vara borta från bostadshus, reparation av motorcyklar med skadade avgasrör, förbud mot bullriga fordon, flygplatser, bussar, järnvägar stationer och andra transportterminaler bör ligga långt från bostadsplatserna, deklarera tystnadszoner nära utbildningsinstitutioner och sjukhus, tillåta mer vegetation tillsammans med vägar och bostadsområden för att minska bullerföroreningarna genom att absorbera ljud.


Bullerföroreningar orsakas av den höga nivån av oönskat ljud i miljön som orsakar smärta. Några av de huvudsakliga källorna till bullerföroreningarna är som buller som genereras av vägtrafiken, buller från flygplan, buller från järnvägar, buller som genereras av byggande av byggnader, motorvägar, stadsgator, övergångar, etc. industribuller, buller som skapas i hemmet på daglig basis på grund av elektriska hushållsapparater, VVS, generatorer, luftkonditioneringsapparater, pannor, fläktar, etc och buller från konsumentprodukter som hushållsutrustning, köksmaskiner, dammsugare, tvättmaskin, mixer, juicepress, tryckkokare, TV, mobil, torktumlare, kylare, etc. I vissa länder spelar högt befolkade länder som Indien, etc. dålig stadsplanering också en avgörande roll för bullerföroreningarna eftersom denna planering inkluderar byggandet av överbelastade hus med stora familjer på litet utrymme vilket orsakar kamp om parkering, kamp för grundläggande krav, etc leder till buller.


Ny generation människor spelar musik i full volym och dansar för sena kvällar vilket orsakar massor av fysiska och psykiska störningar för grannarna. Hög ljudnivå påverkar långsamt hälsan och fungerar som långsamt gift. Det påverkar enormt vilda djur, liv för växter och människor. Normalt är förmågan hos vårt öra att acceptera det enda säkra utbudet av ljud utan att skada örat. Vårt öra tål dock inte den regelbundna exponeringen för höga ljudnivåer och får skador på trumhinnorna vilket resulterar i tillfällig eller permanent hörselnedsättning. Det orsakar också andra störningar som sömnstörningar, trötthet, svaghet, kardiovaskulära problem, uppsats om buller, stress, högt blodtryck, uppsats om buller, kommunikationsproblem osv.


Det finns olika typer av föroreningar i miljön, markföroreningar är en av dem och har blivit farligare för hälsan. Det har blivit så farligt att det kan jämföras med de andra farligaste problemen som cancer, etc där långsam död är säker. Bullerföroreningar är den farliga gåvan av modern livsstil och ökande nivå av industrialisering och urbanisering. Om regelbundna och effektiva åtgärder inte vidtas för att kontrollera, kan det vara mycket allvarligt för kommande generationer. Bullerföroreningar är den förorening som orsakas av bullret på grund av den ökade nivån av oönskat ljud i miljön. Det är en stor potentiell fara för hälsan och orsakar enorma kommunikationsproblem.


Hög ljudnivå skapar irritation i beteendet hos många människor, särskilt sjuka, gamla och gravida uppsats om buller. Oönskat ljud orsakar dövhetsproblem och andra kroniska störningar i örat som skador på trumhinnan, öronvärk, etc. Ibland gläder högljudsmusik lyssnarna men irriterar andra människor, uppsats om buller. Alla oönskade ljud i miljön är skadliga för hälsan. Några av de källor som i hög grad deltar i bullerföroreningarna är industrier, fabriker, transporter, trafik, flygplansmotorer, tågljud, uppsats om buller, hushållsmaskiner, konstruktion m.m. Ljudnivån på 60 db anses vara det normala ljudet, men ljudnivån på 80 db eller över blir fysiskt smärtsamt och skadligt för hälsan, uppsats om buller.


Städer med högt bruskvantum är Delhi 80 dbKolkata 87 dbBombay 85 dbChennai 89 dbetc. Att begränsa mängden buller till en säker nivå har blivit mycket nödvändigt för livet på jorden eftersom oönskat buller också påverkar hälsan hos människor, växter och djur. Bullerföroreningar orsakas av buller när bullernivån blir högre än den normala nivån i omgivningen. För mycket buller i miljön är osäkert för boendeändamålet. Obehagligt ljud orsakar olika störningar i den naturliga balansen. Högvolymljud är onaturligt och skapar svårigheter att undvika de genererade ljuden. I en sådan modern och teknologisk värld, där allt är möjligt genom de elektriska apparaterna hemma eller utanför hemmet, uppsats om buller, risken för buller har ökat kraftigt.


Att öka efterfrågan på urbanisering och industrialisering i Indien orsakar stor exponering av människor för de oönskade ljuden. Att förstå, planera och implementera strategier för att undvika bullerföroreningarna har varit nödvändigt för att stävja inom tid. Ljuden vi gör i vårt vardagliga liv som hög musik, onödig användning av tv, telefon, trafik, hundskall och etc bullerskapande källor har blivit en del av den urbana kulturen såväl som de flesta störande saker som orsakar huvudvärk, sömnstörningar, stress, etc. De saker som orsakar störningar i livets naturliga rytm kallas för farliga föroreningar. Följande är orsakerna eller källorna uppsats om buller effekter av bullerföroreningarna:.


Den allmänna medvetenheten bör ökas bland människor och alla regler bör följas på allvar av alla för att kontrollera den osäkra ljudnivån i miljön. Onödig användning av saker som genererar högt ljud bör minskas i hemmet eller utanför hemmet som klubbar, fester, barer, diskotek, etc, uppsats om buller. Bullerföroreningar är uppsats om buller orsakas av olika bullerkällor, oavsett om de är industriella eller icke-industriella, vilket påverkar människors, växters och djurs hälsa i många aspekter.


Regelbundet ökande nivå av buller håller livet för människor i nuvarande generation och kommande generationer i hög risk. Jag har diskuterat nedan källorna, uppsats om buller, effekter, juridiska aspekter styr bullerföroreningar och slutsats av bullerföroreningarna. Nivån av bullerföroreningar har ökat mycket i Indien av urbaniseringen, modern civilisation, industrialisering, etc. Spridningen uppsats om buller buller orsakas av industriella och icke-industriella källor. Industriella bullerkällor inkluderar användningen av stora maskiner av högteknologi som arbetar med hög hastighet och hög nivå av bullerintensitet i de olika industrierna.


Icke-industriella bullerkällor inkluderar buller som skapas utanför branscherna såsom genom transporter, fordonstrafik och andra medel av människor. Icke-industriell bullerkälla kan vara naturlig eller konstgjord. Några av de industriella och icke-industriella källorna till bullerföroreningar nämns nedan:. Bullerföroreningar påverkar i hög grad människors, djurs och fastigheters hälsa. Några av nämns nedan:. Den ökade bullernivån har skapat ett akut behov av allmän medvetenhet om bullerföroreningarnas källor, effekter och förebyggande åtgärder.


Hög bullernivå bör förbjudas i områden som arbetsplatser, utbildningsinstitutioner, bostadsområden, sjukhus etc. Små barn och elever bör motiveras att inte engagera sig i högljudsproducerande handlingar som användning av högljudgenererande utrustning och instrument vid tillfällen. Användningen av högnivåljudgenererande smällare bör minskas under tillfällen som festivaler, fester, bröllop, etc, uppsats om buller. Ämnen relaterade till bullerföroreningarna bör läggas till i läroböcker och aktiviteter kan organiseras i skolorna som föreläsningar, diskussioner etc så att nya generationer kan bli fler uppsats om buller och ansvarsfulla medborgare. Föroreningsuppsats: Luftföroreningar Vattenföroreningar Markföroreningar Bullerföroreningar Termisk förorening.


Föroreningsslogans : Luftföroreningsslogans Vattenföroreningsslogans Markföroreningsslogans Bullerföroreningsslogans. Bullerföroreningar: Orsaker till bullerföroreningar Effekter av bullerföroreningar Sjukdomar orsakade av bullerföroreningar Hur man kontrollerar bullerföroreningar, uppsats om buller. Paragraf om bullerföroreningar. Mer om Plastic Pollution: Essay on Plastic Bag Essay uppsats om buller Plastföroreningar Varför plastpåsar bör förbjudas Essä Plastföroreningar: orsaker, effekter och lösningar varför plastpåsar är skadliga för hälsan. En entreprenörsdirektör, White Planet Technologies Pvt. Master i datorapplikation och företagsekonomi.


En passionerad skribent, skrivit innehåll i många år och regelbundet skrivit för Indien för att fira. com och andra populära webbportaler. Tror alltid på hårt arbete, där jag är idag är bara på grund av hårt arbete och passion för mitt arbete, uppsats om buller. Jag tycker om att vara upptagen hela tiden och respekterar en person som är disciplinerad och har respekt för andra. Hitta alla. Vänligen hjälp oss att förbättra, Kontakta oss. Uppsats om bullerföroreningar. Bullerföroreningar : Orsaker till Uppsats om buller Föroreningseffekter av buller Sjukdomar orsakade av buller Hur man kontrollerar buller Uppsats om buller Lång och kort uppsats om bullerföroreningar på engelska Bullerföroreningar har blivit ett av de stora problemen i Indien som påverkar människolivet på många sätt.


Tidigare Save Earth Essay. Nästa uppsats om luftföroreningar. Om författaren. Archana An Entrepreneur Director, White Planet Technologies Pvt.





mobiltelefoner och köruppsats



Mänskligheten leker med djurens hälsa såväl som fåglarnas hälsa, vilket är en fråga om oro. På grund av buller är den mänskliga naturen irriterad och samtidigt har den problem som huvudvärk. Ett exempel på hur vilda liv även hotar vilda djurs liv är att arten näbbvalfisk idag är på väg att dö ut på grund av den praxis som bedrivs av krafterna till havs. Eftersom det mesta av bullerföroreningarna sprids av människor, så så länge det inte finns någon människa i detta ämne, finns det ingen bullerförorening.


Bullerföroreningar är vanliga överallt, det är nästan omöjligt att eliminera det eftersom alla organismer kan kommunicera genom detta, inklusive mänskligheten. Bullerföroreningar kan inte utrotas men kan minskas så att de inte påverkar jordens liv negativt. Även om ansträngningar görs av regeringen för att minska buller, men det kan inte minskas förrän folk själva tänker på att minska det. Varje föremål eller annan process som producerar ett högt buller faller under kategorin buller.


På grund av den ökande urbaniseringen i Indien bor en del av befolkningen i städer, vilket gör det mycket trångt och där det är mer trängsel är det naturligt att producera buller och detta ger upphov till bullerföroreningar. Bullerföroreningar är i grunden uppdelade i två delar — naturliga bullerföroreningar och konstgjorda bullerföroreningar. Naturliga bullerföroreningar uppstår från olika händelser som inträffar på jorden inkluderar alla incidenter som producerar någon form av ljud. Vulkanutbrott: Detta är ett naturligt fenomen, det genererar mycket buller och samtidigt orsakar det luftföroreningar och vattenföroreningar. Rumble of Clouds: Jordens klimat förändras ständigt på grund av vilka moln som bildas och på grund av deras åska genereras buller i ett stort område som orsakar bullerföroreningar.


producera naturligt buller även om det inte skadar någon. Stora uppfinningar har gjorts av människor som producerar en stor mängd ljud som tåg, flygplan, ubåtar etc. Låt oss veta vad som orsakar konstgjorda bullerföroreningar:. Överljud med ljudhastigheten flygplan som rör sig i höga hastigheter producerar en hög mängd buller. Bullerföroreningar orsakas av trafikfordon som skotrar, motorcyklar, bilar, bussar, bilrickshaws, traktorer, lastbilar, etc. som springer på vägarna varje dag. Industriella orsaker. Det betyder att industrin producerar de nya produkterna.


på denna plats borde vi ha maskiner som andra maskiner orsakar för ökande buller. Dålig stadsplanering. Ge till höjning av buller om det finns någon regering som inte har planen för att minska buller, när bullret ökar vilket är orsaken till höga nivåer av föroreningar genom buller ökar andelen bostadsområden och fabriker i fattiga städer. Stort antal orsakande transporter höjer nivån av föroreningar av buller. till exempel bil, buss, traktor, tåg, stor bil och annan transportgrej. I den stora staden har den höga nivån av buller eftersom antalet invånare högt och antalet bilar kommer till hög.


i den stora staden gör flygplan ett stort problem för urbana, till exempel London, Mumbai och Chicago. Byggverksamhet. När vi säger konstruktion betyder det konstruktion andra saker på andra ställen. byggverksamhet som byggbro, dam, torn och vägar. Hushållssysslor. Stadsmänniskor omges av prylar eller annan husutrustning och använder vissa eller i det dagliga livet prylar som mobil, TV, mixer, kvarn och spis, dammsugare, tvättmaskin, kylskåp, luftkonditionering. Allt det producerar höga mängder buller. Inhabits påverkar livskvaliteten i grannskapet. Jordbruksmaskiner. De flesta jordbruksmaskiner gör ljudet som gör att ljudet ökar. jordbruksmaskiner som thrasher, rörbrunnar, traktorer, jordfräsar och skördare. Detta maskineri gör arbetet lättare och mindre än tid, men orsakar höga ljudnivåer.


I delstaten Punjab i Indien orsakar jordbruksmaskiner höga bullernivåer mellan 90dB och 98dB. När bullret registrerade en hög nivå av förorening av buller, orsakar det vissa hälsoproblem eller andra effekter i miljön. Jag vill ge dig lite information om effekterna av buller på människor, mark, vatten och allt som lever på jorden. Vad är effekterna av buller? Hörselproblem. Alla oönskade ljud som cirkulerar i omgivningen gör ett problem för öronen. Mänskligt ljud som hammare, flygplan, horntryckning och transportsystemet ger en hög ljudnivå, vilket lätt kan leda till skador på våra hörselskador och hörselnedsättning. Det minskar också vår känslighet för ljud som öronen fångar upp omedvetet för att reglera vår kroppsrytm.


Hälsoproblem. Att öka mängden buller innebär överdrivet buller som orsakar exponering för människor av hög mängd buller i sådana områden som kontor, byggarbetsplatser, barer och vårt hem kan påverka den psykiska hälsan. I miljön cirkulerar vissa sjukdomar och påverkar hos människor till exempel aggressivt beteende, sömnstörningar, konstant stress, trötthet och högt blodtryck kan i sin tur orsaka allvarligare och kroniska hälsoproblem senare i livet. Sömnstörning. Högt ljud kan vara orsaken till hämmande sömnmönster. Den gången har de störningar i sömnen orsakar vissa problem som trötthet och prestanda på kontoret eller hemma.


Kardiovaskulära problem. Den höga nivån av buller orsakar hög nivå i; blodtryck, hjärt-kärlsjukdomar och stressrelaterade hjärtproblem. det är orsaken till att hjärtslagsfrekvensen förändras och stör det normala blodflödet. Problem med att kommunicera. Hög decibel av buller kan skapa problem och kanske inte tillåter två personer att kommunicera fritt, som ett resultat minskar det kapaciteten att arbeta effektivt. Det kan leda till irritation, utmattning, bristande självförtroende och koncentrationsproblem. Buller är direkt kopplat till en minskning av koncentrationen och ökad aggression. Påverkar vilda liv och marina djur. Den alltför höga nivån av buller påverkar djuren. Landsbygden möter tyvärr fortfarande bullerföroreningarnas vrede. Det är upp till oss, de utbildade stadsmassorna, att kontrollera och förbjuda bullerföroreningens förbannelse.


Idag har alla lärt känna den dödliga effekten av buller. Regeringen har tagit några av de avgörande stegen för att minska ljudföroreningarna. Ljudet från högtalarna bör begränsas och bör inte överskrida en viss decibel. Regeringen har infört strikta restriktioner och satt begränsningar för användningen av högtalare under festivaler. Effekterna av buller är inte begränsade till bara människor, det har dödliga effekter på djurs liv också. För att kontrollera denna typ av förorening bör människor skapa medvetenhet om dess inverkan på människors hälsa. Flygplatser bör ligga långt bort från bostadsområden. Tillverkningsindustrier som stål- och järnanläggningar bör ligga långt borta från bostadskomplex. Vi kanske inte helt kan stoppa bullerföroreningarna, men vi kan definitivt vidta åtgärder för att minska det med en stor nivå.


Allmänheten bör göras medveten om dess dödliga faror. Läsarinteraktioner Lämna ett svar Avbryt svar Din e-postadress kommer inte att publiceras. Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sekundär meny Hoppa till primär sidofält Hoppa till sidfot HEM KONTAKTA OSS Alla uppsatser JEE Huvudinnehållsförteckning. Lämna ett svar Avbryt svar Din e-postadress kommer inte att publiceras. Sidfot Populäraste uppsatser i mars Uppsats om föroreningar Uppsats om min skolas sommarsäsong Min favoritlärare Världsarvsdagen citerar min familj tal vikten av träd uppsats självbiografi av en penna ärlighet är den bästa policyuppsatsen uppsats om att bygga ett Indien min favoritbok uppsats på caa min favoritspelare självbiografi av en flod avskedstal för klass 10 av klass 9 uppsats min favoritlärare ord internet påverkan på barn uppsats min favorit seriefigur.


Uppsats för studenter Uppsats för klass 1 till 5 studenter. Stipendier för studenter Klass 1 Studentstipendium Klass 2 Studentstipendium Klass 3 Studentstipendium Klass 4 Studentstipendium Klass 5 studenter Stipendium Klass 6 Studenter Stipendium Klass 7 studenter Stipendium Klass 8 Studenter Stipendium Klass 9 Studenter Stipendium Klass 10 Studenter Stipendium Klass 11 Studenter Stipendium Klass 12 Studenter Stipendium Klass 11 Studenter Stipendium Klass 12 Studentstipendium. HÅLL ANSLUTNING Facebook Instagram Pinterest Twitter. Stipendier Apj Abdul Kalam-stipendium Ashirwad-stipendium Bihar-stipendium Canara Bank-stipendium Colgate-stipendium Dr Ambedkar-stipendium E-distriktsstipendium Epass Karnataka-stipendium Fair And Lovely Scholarship Floridas John Mckay-stipendium Inspire Scholarship Jio-stipendium Karnataka minoritetsstipendium Lic-stipendium Maulana Azad-stipendium Medhavi-stipendium minoritetsstipendium Moma-stipendium Mp Stipendium Muslimsk minoritetsstipendium Nsp-stipendium Oasis-stipendium Obc-stipendium Odisha-stipendium Pfms-stipendium Post Matric-stipendium Prerana-stipendium Premiärministerstipendium Rajasthan-stipendium Santoor-stipendium Sitaram Jindal-stipendium Ssp-stipendium Swami Vivekananda-stipendium Ts Epass-stipendium Upp-stipendium Vidhyasaarathi-stipendium Wbmdfc-stipendium Västbengalens minoritetsstipendium.

No comments:

Post a Comment