Tuesday, March 15, 2022

Uppsatser i mla-format

Uppsatser i mla-format



Vi känner var och en framifrån. I MLA-format får du bara använda Times New Roman-teckensnitt i storlek. Enligt de officiella MLA-riktlinjerna ska eleverna använda siffror som föregår mätningar. Du bör undvika understrykning, fetstil eller kursiv text. Den tredje typen av citat kallas blockcitat, och det gäller alla fraser av uppsatser i mla-format rader eller längre.





Krav på universell MLA-formateringsstil



Vad är MLA-format? Det är en av de mest använda akademiska stilguiderna. Detta format har utvecklats av Modern Language Association, vilket är precis vad förkortningen MLA står för. Detta format används mest av studenter inom humaniora - litteratur, liberal arts, språk och uppsatser i mla-format discipliner, uppsatser i mla-format. När du skriver en uppsats i MLA-format eller annat papper måste eleverna följa specifika stilkrav. I nästa avsnitt kommer du att lära dig hur du skapar en rubrik i MLA-format, uppsatser i mla-format, som visas överst i din skrivuppgift. Innan du använder instruktionen, fråga om din professor föredrar ett visst sätt att formatera en MLA-rubrik. Vi behöver bara uppsatser i mla-format krav för att skapa ett originalpapper med korrekt formatering.


Det är värt att notera att MLA-format inte innebär användning av en titelsida. I allmänhet är det inte förbjudet för studenter att lägga till en titelsida till uppsatser skrivna i MLA-stil, men det finns ingen officiell guide för hur man formaterar den här sidan enligt MLA-reglerna. En rubrik i MLA-format kan antingen placeras på titelsidan om du bestämmer dig för att inkludera en eller så kan du lägga till den överst på första sidan av ditt arbete. Alla fyra element måste placeras i exakt denna ordning med dubbla radavstånd och en tums marginaler från alla sidor av sidan.


Det enda fallet när du skulle behöva använda ett kursivt teckensnitt i MLA-titeln är om du inkluderar namnet på en annan källa i din. Oavsett typ av uppdrag är det viktigt att använda rubriker och underrubriker i texten för att säkerställa den logiska organisationen och strukturen av innehållet. Därför måste du, när du skriver ett papper i MLA-format, inkludera några kapitelrubriker, avsnittsrubriker, uppsatser i mla-format, och andra underrubriker. I den officiella MLA-formatguiden finns det inga specifika regler för hur man formaterar olika titlar. Det finns bara två rekommendationer att tänka på:. Ett löpande huvud är en kort rubrik som finns överst på varje sida i det högra hörnet.


Här är några av de allmänna reglerna för löpande huvud och sidnummer:. Standard-MLA-marginalerna är en tum. Varje sida i ditt arbete bör ha en tums marginaler från alla sidor. Det enda föremålet som bör ses i entumsmarginalen är löphuvudet. Det första ordet i varje nytt stycke bör ha en halvtums indrag från vänstermarginalen. Alla stycken måste ha dubbla mellanrum. De uppsatser i mla-format utrymmet mellan den vänstra marginalen och början av din text är en halv tum. MLA-formatguiden föreslår att du använder typsnittet Times New Roman i storleken 12 pkt. Även om Times New Roman är ett rekommenderat typsnitt, får eleverna använda andra standardtypsnitt. Eller skriv min pappersförfrågan? Räkna med stöd från våra professionella skribenter och redaktörer.


Den tredje typen av citat kallas blockcitattecken, och den gäller alla fraser på 4 rader eller längre. Om du behöver lägga till ett stort citat i brödtexten på din uppsats, följ dessa regler:. I allmänhet föredrar MLA-formatet sällsynt användning av förkortningar. I den officiella guiden råder Modern Language Association forskare att stava förkortningar i fullständiga ord. Denna regel gäller för uppsatser skrivna i detta format, för att undvika förvirring. Även om det rekommenderas att använda förkortningar endast sällan. Det finns några uppsatser i mla-format när du kanske finner dem lämpliga i din text.


I sådana fall måste du följa vissa regler:, uppsatser i mla-format. MLA-format uppsatser i mla-format använda hela månadsnamn i brödtexten på ett papper. Således, om du behöver nämna en specifik månad i din forskning eller annan uppsats, måste du skriva in dem fullständigt. Men om du gör referenser får du använda förkortningar för månader som är längre än fyra bokstäver. Till exempel kommer juni att förbli densamma, medan längre namn som januari kan förkortas till Jan. Studenter får också använda andra förkortningar på sin Works Cited-sida. Några av de acceptabla förkortningarna är:. Återigen kan dessa specifika förkortningar endast användas på din Works Cited-sida.


Andra ord som kan förkortas på sidan Works Cited är namnen på förlagen. Till exempel:. Andra måste skrivas i sin helhet. Till sist, uppsatser i mla-format, på din referenssida Works Cited sida kan du också använda allmänt accepterade förkortningar av vissa bibliska och klassiska källor. Några av dem är:. Anledningen till att dessa verk har fått dedikerade förkortningar som kan användas för i dina referenser är för att dessa stycken citeras väldigt ofta, så det anses onödigt att skriva deras fullständiga namn. Beroende på typen och innehållet i ditt arbete kan du behöva använda nummer ofta, uppsatser i mla-format.


Följ i så fall riktlinjerna nedan:. Enligt de officiella MLA-riktlinjerna ska eleverna använda siffror som föregår mätningar. När du lägger till arabiska siffror till ditt papper, stava uppsatser i mla-format siffror som kan skrivas med ett eller två ord e. tre eller tjugofem. Stora siffror som skrivs i mer än två ord bör skrivas i siffror. Använd siffror för decimaler eller bråk. Använd också siffror när ett nummer placeras före en etikett eller mätning. Moderna språkförbundet ger inga officiella riktlinjer om formatet på uppsatser i mla-format MLA disposition. Vanligtvis rekommenderas dock att använda romerska siffror, stora och små bokstäver och siffror för att skapa en kontur.


Det är alltid en bra idé att lägga till bilder, uppsatser i mla-format, tabeller och andra visuella element till ett papper så länge de bidrar till den övergripande kvaliteten på uppsatser i mla-format och tillför värde. Således, om en specifik bild eller tabell inte ger något verkligt värde, är det bättre att undvika att lägga till det. På samma sätt som bilder tilldelas tabeller i ditt arbete nummer baserat på den specifika ordningen för deras utseende i texten. Dessutom måste varje bord ha en titel. Under tabellen kan du inkludera alla relevanta anteckningar och ursprungskällan. Det finns dock ett antal regler du måste följa:. Exempel på en lista som en del av en mening: Några av Ernest Hemingways mest populära verk är The Torrents of Spring, The Sun Also Rises, To Have and Have Not, For Whom the Bell Tolls, Across the River and into the Trees , och Den gamle mannen och havet.


När de skriver akademiska uppsatser, forskar studenter och samlar in information från en mängd olika källor, t. böcker, webbsidor, vetenskapliga tidskrifter m.m. Att lägga information från olika källor, tillsammans med dina egna idéer, är avgörande för att skapa en övertygande och informativ artikel. Men om källorna som används i projektet inte citeras korrekt kan det påverka uppsatsens slutbetyg, samt indikera att uppsatsen är plagierad. För att göra en referens till en originalkälla för informationen i en uppsats måste eleverna skapa citat i texten, som beskrivs i föregående avsnitt av vår artikel. Det räcker dock inte att ge en kort referens till originalkällor i din text.


För att ge läsarna tillräcklig information om ursprunget till informationen som används i texten måste du lista alla källor på en separat sida. Nedan kan du hitta en detaljerad guide om hur man skapar en MLA-verk som citeras. Beroende på typen av originalkälla kan formatet på dina bidrag variera. Här är exempel på hur olika inträdestyper bör utformas:, uppsatser i mla-format. Författarens efternamn. Titel Series Volym. Utgåva År Publicerad: Sida s. Databas namn, uppsatser i mla-format.


Datum Månad År Åtkomst. Sist, Första Mellan Initial. Webbplatsutgivare, Datum Månad År Publicerad. I den här artikeln har vi tagit dig igenom kärnkoncepten, reglerna, uppsatser i mla-format, och riktlinjer för MLA-formatet 8:e upplagan. MLA-formatering är en verklig smärta i bakändan. Alla dessa små och irriterande regler kan pricka av en elev. Uppsatsskrivartjänsten EssayPro online har ägnat mycket tid åt att hantera olika formateringsstilar som MLA Format, APA styleChicago style format och Harvard style format. Vi känner var och en framifrån. Var tvungen att be om en revidering och jag fick även en revidering tillbaka i tid utan problem. Bra jobbat. Hon följde alla instruktioner, och hon slutade till och med 5 dagar före förfallodagen.


Hon är fantastisk! Fantastisk omvårdnadshjälp på så kort tid. Expert gjorde jobbet korrekt. Jag kommer för uppsatser i mla-format använda henne uppsatser i mla-format Jag kan inte ge tillräckligt med beröm för hur bra min 6-sidiga fallstudie blev! Mycket imponerad av vändningstiden och den uppmärksamhet på detaljer som behövs för uppdraget. är nu tillgänglig.





argumentativa uppsatsriktlinjer



För MLA-stil behöver du:. Den här utdelningen förutsätter att du redan vet varför du bör citera dina källor för att fastställa din auktoritet, för att införa övertygande bevis, för att undvika plagiat, etc. För en resurs som hjälper dig att avgöra hur du ska citera en specifik källa, se MLA Bibliography Builder. För att fullständigt citera en källa krävs två steg. När stycket du vill citera är mindre än tre rader långt, använd inline-stil. Här har vi två korta avsnitt, hämtade från samma sida i samma källa, så vi kan hantera båda med en enda parentes. Vi kan spara utrymme och göra det mycket lättare för vår läsare om vi parafraserar:. Den här delen kan vara tråkig och knepig; ge dig själv gott om tid att göra det.


Exakt vad som ingår i varje objekt i din bibliografi beror på vilken typ av objekt det är. Det allmänna formatet är följande:. Källans titel. Behållare, bidragsgivare, version, volym och nummer, utgivare, datum, plats. Kursivt namn på databasen. Studenten hittade den här artikeln när han sökte i databasen Academic Search Elite. Varje akademisk artikel har en specifik titel och publiceras i en tidskrift med en annan titel. Online-citatgeneratorer har ofta fel och upprepar ofta samma titel två gånger. Titeln på artikeln skulle vara motsvarigheten till en scen i det avsnittet. Den berättar för mig det specifika namnet på databasen jag behöver komma åt för att hitta artikeln du hittade.


Grundläggande format för alla webbsidor. I MLS Style är den fullständiga URL:en valfri. Riktigt långa webbadresser med långa siffror genereras ofta för specifika användare, så någon annan som besöker samma webbadress får ofta ett felmeddelande. Se även denna lista över andra vanliga källor som en personlig intervju eller en film. Pingback: Akademiskt argument: ett evidensbaserat försvar av en icke-uppenbar ståndpunkt i en komplex fråga. Jerz's Literacy Weblog est. En femsidig uppsats bör ha cirka tolvhundra ord. Om du skriver en avhandling kommer MLA-stilen att ha andra regler. Lyckligtvis är MLA-stilen enkel och lätt att förstå. Det är inte svårt att citera en bok i din tidning. Till skillnad från de flesta andra format har MLA-papper inget försättsblad. Titeln ska vara centrerad och versal.


Att använda en rubrik är ett nödvändigt steg för ett framgångsrikt MLA-format. Dessutom är det avgörande att använda MLA-stilcentret. När du skriver ditt MLA-uppsats bör du använda MLA-stilguiden. Den här guiden låter dig formatera din uppsats korrekt. En lista är ett annat sätt att skriva en uppsats i MLA-format. Som en inköpslista låter en uppsats i MLA-format dig inkludera listor. MLA-stilguiden rekommenderar inte att du använder en punktlista. Punktlistan används i en MLA-manual. Det är en bra idé att följa MLA-guiden när du skriver en MLA-uppsats. Det hjälper dig att undvika plagiat.


Taggar Utbildning. Facebook Twitter. Alla samlingar. Soapie Teasers Zee World Mzansi Magic SABC E. tv Star Life Telemundo Eva 1Magic. Relaterade inlägg. Sidfot social widget. Copyright © The Edge Search. addClass 'theiaStickySidebar'. bifoga o. barn ;o. stickySidebar }o. css 'marginal-bottom' ;o. css 'padding-top' ;o. yttre Höjd ;o. css 'padding-top',1 ;o. css 'padding-top',0 ;o. css 'padding-bottom',0 ;o. bredd o. max top,windowOffsetBottom-o. min topp, staticLimitBottom-o. yttre Höjd ;if! paddingTop ' ; } om typ.


ersätta med '' ; } om typ. post-body a'. text text. hitta en'. attr 'href'. hitta '. matcha 'img.

No comments:

Post a Comment