Wednesday, March 30, 2022

Uppsats om naturkatastrofer

Uppsats om naturkatastrofer



Bokföring 0. Markerosion på grund av avskogning orsakar jordskred i kuperade områden. Dessutom kan en katastrof bjuda in några av de andra. Jordbävning: Jorden är en typ av naturkatastrof där jorden börjar skaka eller vibrera själv. Typer av naturkatastrofer: Olika naturliga, naturkatastrofer uppsats, katastrofer kan särskiljas från varandra i termer av deras art och omfattningen av deras påverkan. Cykloner är av många typer och styrkor. För om vi känner till en olycka naturkatastrofer uppsats kommer, borde vi kunna rädda oss från det.





Nya Inlägg



Naturkatastrofer. Naturkatastrofer är de olyckor som Gud, eller naturen, tillfogar människan och hennes värld. Vid dessa olyckor orsakar den osynliga handen 1 förödelse i den del av världen den väljer att agera på. På dessa naturliga aktiviteter i naturen kan ingen vetenskaplig eller teknisk utveckling utöva någon kontroll. De kan uppstå när och var naturen förordnar det. Naturkatastrofer kan vara av många olika slag, men likheten i allt är deras massiva förstörelse i det område där de inträffade. Naturkatastrofer är av många slag, de är torka och svält, översvämning, jordbävning, hagelstorm och cyklon. I kölvattnet av alla dessa, i ett svep sker fullständig förödelse och förstörelse, på grund av vilken det normala livet stannar. Förlusten av liv är nästan fullständig, och människors tillhörigheter går vilse, naturkatastrofer uppsats, blåst bort eller svept bort.


Scenen är en av vördnad, för någon okänd makt som verkar hämnas på människorna i området, naturkatastrofer uppsats. Man känner att det aldrig mer kommer att bo i området, det kommer aldrig mer att komma upp några konstruktioner i området. Men naturen spelar sin roll i detta också, och även efter de mest hemska katastrofer, naturkatastrofer uppsats, livet har kommit upp och blommar som någonsin som tidigare i områden med sådan förödelse. En mycket rörande scen är av ett torkadrabbat område. I alla länder som är beroende av den årliga nederbörden för sin vattenkälla, om det inte finns något regn, för vattnet naturkatastrofer uppsats, den uppenbara svälten kommer i dess kölvatten. Detta tillstånd att inte få något regn kallas torka, och med det, naturkatastrofer uppsats, som dess automatiska följd kommer hungersnöd.


Med bristen på vatten, naturkatastrofer uppsats, det finns ingen vegetation och matbrist följer. Grödorna bränns upp i värmen, jorden blir torr för vatten och allt liv verkar spricka. Precis det motsatta tillståndet inträffar när det är en översvämning. En översvämning är en annan form av en naturkatastrof. Å ena sidan hittar vi män som dör på grund av att de saknar vatten, medan vi å andra sidan i en översvämning ser dem försvagade av enorma vattenvidder. Höghus börjar som om de flyter i vattnet, boskap och material får möjlighet att flyta, simma och till och med drunkna. Om denna översvämning åtföljs av en storm finns det inget universalmedel för de drabbade.


Med inverkan av den starka vinden rycks träden upp med rötterna och det verkar inte finnas något hopp för livets överlevnad. Angående en jordbävning, Åh Gud, jorden knakar och kryper med jordens enorma fasta yta som rör sig ljus som en vagga, rör sig i en kärleksfull mjuk bris. dock, naturkatastrofer uppsats, denna kärleks vagga är inte mindre än en förstörelse av högsta storlek och orsakar massiv förstörelse som av de andra katastroferna. Jorden verkar gråta under civilisationens tyngd och går sönder och spricker på platser med en omotiverad hastighet.


Resultatet av denna gungliknande verkan av jorden är förekomsten av sprickor, stora och små på olika platser och, fall av enorma höghus, fällning av träd och fullständig förintelse av liv och material. En hagelstorm och en cyklon resulterar också i absolut katastrof och sammanbrott av livet. Den senaste av sådana tragedier har varit en cyklon i delstaten Gujarat i Indien. Träd har blåst bort från sina rötter, och hus och enorma byggnader har blivit som grävda ur själva grunden, naturkatastrofer uppsats, och allt liv har förstörts eller förskjutits. När det gäller Indien så känner jag att naturen har varit väldigt snäll å ena sidan och väldigt grym ja väldigt grym å andra sidan.


Jag säger detta för att det inte går ett år när det inte har inträffat någon naturkatastrof. Men när sådana olyckor inträffar i Indien, hela indian naturkatastrofer uppsats, Statliga eller icke-statliga förbereder sig för att ge stöd till det störda området. Regeringen sanktionerar miljontals rupier för rehabilitering av människorna i området, mat och mediciner släpps ut och hela landet känner och agerar tillsammans. Det är dock en naturkatastrofer uppsats tänkte det, naturkatastrofer uppsats, inte ens efter 50 år av självstyre har regeringen inte kunnat vidta några konkreta åtgärder för att avvärja sådana naturkatastrofer.


Till exempel i Assam varje år finns det en översvämning i Uppsats om naturkatastrofer Brahmaputra och sedan är maskineriet rustat för att ta människorna ur problemen, men ingen framgång har uppnåtts för att avvärja katastrofen. Det är att tänka på varför vi inte har kunnat avvärja de olyckor som är årliga. Ty om vi känner till en olycka som kommer, borde vi kunna rädda oss själva från den. Låt oss vid denna tidpunkt analysera varför och hur dessa katastrofer har förblivit okontrollerade även när vi är så djupt in i civilisationen och utvecklingen. De uppenbara anledningarna enligt mig är två, en att vi inte kan, och för det andra är vi inte tillräckligt intresserade av att undanröja faran. Jag tror att det indiska scenariot är en kombination av de två orsakerna.


Vi är inte naturkatastrofer uppsats för att kontrollera dem och vi är inte lika seriösa som vi borde vara i att försöka förhindra dessa tragedier, naturkatastrofer uppsats. Till exempel i Assam, som nyss nämnts, varje år utan att misslyckas, finns det översvämningar. Även om det har inrättats en Brahmaputra-styrelse som har gjort en del arbete för att rensa floden och öka sträckan av flodbädden, naturkatastrofer uppsats, översvämningarna kommer oavbrutet. Detta visar mycket tydligt att ansträngningar inte räcker och naturligtvis bevisar detta också en annan poäng som människan naturkatastrofer uppsats ingen makt över naturens vilja.


Även om människan idag tror att hon kan göra allt och naturen nu är irrelevant, faller ändå alla hans ansträngningar för att motverka naturens plågor och misslyckas. De upprepade katastroferna som drabbar jorden är en ständig påminnelse till människan om att det alltid finns en hand som kan ångra allt som människan gör. För om detta inte var sant, skulle människan härska som en monark på jorden utan rädsla men, naturkatastrofer uppsats, som vi alla vet är det inte så. Naturen spelar sitt spel av och till och ger nålstick till denna självutformade monark för att påminna honom om hans nackdelar och handikapp och hålla honom i ett balanserat sinnestillstånd. Din e-postadress kommer inte att publiceras. Om Vision Webbplats invigningsfunktion.


Yrkesplacering Cell Invigning Medietäckning. Sekundär hindi Sr. Sekundär Punjab Sr. Sekundär yrkesredovisning och revision Luftkonditionering och kylteknik Bilteknik Bankverksamhet Elektrisk teknik Elektronik Teknik Hotellledning och cateringteknik IT-applikation Marknadsföring och försäljning Kontor Sekreterare Stenografi CBSE ASL E-böcker Hindi Uppsatser Engelska Uppsatser Brevskrivning Stenografi diktering. Hem » Språk » Engelska Sr. Naturkatastrofer Naturkatastrofer är de katastrofer som Gud, eller naturen, tillfogar människan och hennes värld. Det är också en naturkatastrofer uppsats bra plattform naturkatastrofer uppsats lärare som vill dela med sig av sin värdefulla kunskap.


Lämna ett svar Avbryt svar Din e-postadress kommer inte att publiceras. Kategorier Kategorier Välj kategori 10:e klass 8:e klass 9:e klass Bokföring Bokföring Bokföring Antagning Alert Guru Luftkonditionering och kylteknik ASL Klass 10 ASL Klass 11 ASL Klass 9 ASL-test Bilteknik Säng Frågepapper Biologi Biologi 11 Biologi 12 Affärsstudier Företagsstudier Kemiker Guru 12 Kemi E-bok 11 Klass 11 Klass 12 Handel Dator Grundläggande Datavetenskap Datorer och kommunikationsteknik Omslag Aktuellt Aktuellt Mars Datastrukturer E-böcker Klass 6 E-böcker E-böcker Klass 1 E-böcker Klass 10 E-böcker Klass 2 E-böcker klass 3 E-böcker klass 4 Uppsats om naturkatastrofer Klass 5 E-böcker Klass 7 E-böcker Klass 8 E-böcker Klass 9 Ekonomi Ekonomi 12 Utbildningsprogramvara Elteknik Engelska Sr.


Sekundär engelska 12 Engelska klass 6 Engelska e-bok Klass 10 Engelska e-bok Klass 7 Engelska e-bok Klass 8 Engelska e-böcker Klass 11 Engelska e-böcker Klass 9 Engelska Essä Engelska Exempel Papers 12 eVirtualGuru Allmän kunskap Allmän kunskap Januari Geografi Geografi 12 geografi e-böcker 11 högre klasser Hindi Sr. snabblänkar, naturkatastrofer uppsats. Ladda ner våra pedagogiska Android-appar, naturkatastrofer uppsats. Hindi Sr. Brevskrivning Skriv en ansökan till rektorn med klagomål naturkatastrofer uppsats en lärares beteende.


formellt brev för klass 9, naturkatastrofer uppsats, 10, 12 och konkurrensutsatta prov. Skriv en ansökan till rektorn med några förslag på förbättringar av skolan. Skriv en ansökan till rektorn och ber honom att låta dig spela en vänskapsmatch. Skriv ett brev till rektorn och ansöker om ett karaktärscertifikat, ett formellt brev för klass 9, 10, 12 och tävlingsexamina. Skriv en ansökan till rektorn och förklara varför du inte kunde göra provet. Yrkesutbildning.


eVirtualGuru © Copyright eVirtualguru. com "Utbildning för alla!





för- och nackdelar uppsatsprov



Styrkan hos en naturkatastrof är indelad i tre typer. De första är som täcker en diameter på 50 till km och ger lägre skador. Den andra typen täcker en diameter på till km och är mer destruktiv än den första. Den tredje är storskalig naturkatastrof som omfattar mer än km och det är den mest destruktiva typen av naturkatastrof. En naturkatastrof uppstår på grund av många orsaker. Jordskred uppstår på grund av gravitationskrafter. Vissa naturkatastrofer inträffar på grund av interna geologiska aktiviteter. Vissa katastrofer är ett resultat av en naturkatastrof. Liksom jordbävningar och vulkanutbrott kan orsaka jordskred och laviner.


Drag är ett tillstånd av låga grundvattennivåer och det anses vara en av de mänskligt genererade naturkatastroferna. Markerosion på grund av avskogning är också en orsak till många naturkatastrofer som jordskred och översvämningar. Det finns ett behov av att sprida medvetenhet för att bevara naturresurserna för färre naturkatastrofer. Jordbävning: Jorden är en typ av naturkatastrof där jorden börjar skaka eller vibrera själv. Skadan av en jordbävning beror på jordbävningens styrka. Vissa svaga jordbävningar orsakar ingen skada medan starkare kan förstöra en hel stad. Jordskred: Jordskred förekommer vanligtvis i berg eller kuperade områden. Att flytta stora stenar eller skräp nerför en sluttning kallas jordskred.


Det är faktiskt oförutsägbart och därför kan det skada konstgjorda saker. Luften rör sig i ett spiralspår som går inåt. Cykloner är av många typer och styrkor. En tsunami bildas med mycket kraftfulla vågor än cykloner. Laviner: Laviner är precis som jordskred. Det är en incident av den enorma mängd snö som faller ner på sluttningen. Detta är också en oförutsägbar händelse och kan skada på en anmärkningsvärd nivå. Översvämningar och torka: En översvämning är en översvämning av vatten som sänker land som vanligtvis är torrt. De kan också komma på snabbt eller byggas gradvis.


Katastrofer som: jordbävningar, hagelstormar, laviner, jordskred, etc. På samma sätt, även om översvämningar och cykloner inträffar med visst varningselement, är deras förekomst begränsad i varaktighet. Torkan, å andra sidan, sträcker sig över en mycket längre tidsperiod och dess negativa inverkan på den ekonomiska verksamheten och livet i ett område är av mer varaktig karaktär. De åtgärder som krävs för att möta de hot som olika katastrofer utgör skiljer sig därför avsevärt åt när det gäller katastrofberedskap och förbättring av det ekonomiska och sociala livet för de drabbade människorna.


Naturkatastrofer kan brett grupperas i större och mindre typer beroende på deras potential att orsaka skada på människors liv och egendom. Medan naturkatastrofer som: jordbävningar, torka, översvämningar och cykloner kan betraktas som stora, hagelstormar, laviner, jordskred, brandolyckor, etc. Vars påverkan är lokaliserad och skadans intensitet är mycket mindre kan kategoriseras som mindre olyckor. Mindre olyckor som: hagelstormar, laviner, jordskred och bränder inträffar också utan någon nämnvärd grad av förvarning och orsakar skador på egendom och liv. Områden som är utsatta för sådana katastrofer skulle emellertid också kunna identifieras och vissa försiktighetsåtgärder vidtas i samband med potentiellt hot som kräver allmän medvetenhet och förmåga att relatera till ett fördefinierat system av lämpliga åtgärder från den lokala förvaltningens sida.


Uppsats 3. Krishjälpplan för naturkatastrofer: För att säkerställa lämpliga politiska och administrativa svar på naturkatastrofer skulle en tydlig identifiering av nodorganisationen och mönstret för samverkan mellan de olika regeringsfunktionärerna vara nödvändig. Department of Agriculture and Cooperation DAC i jordbruksministeriet är Nodalavdelningen för alla frågor som rör naturkatastrofer i centrum. I DAC arbetar hjälpkommissionären vid nodalofficern för att koordinera hjälpinsatser för alla naturkatastrofer. Hjälpkommissionären kommer att assisteras vid fullgörandet av sina uppgifter av den extra hjälpkommissionären och ett kontrollrum för nödoperationscentralen i DAC.


Kontrollrummet kommer att fungera i full skala dygnet runt efter att ha mottagit den första informationen om inträffandet av en större naturkatastrof under den period som angetts av hjälpkommissionären för att effektivt hantera krisen som uppstår till följd av en naturkatastrof. De nuvarande arrangemangen i DAC för att ta emot massage utanför kontorstid är i form av en natttjänstcell och en telexanläggning, när en större naturkatastrof inträffar kommer ett kontrollrum med full personal för att fungera dygnet runt tas i drift. Kontrollrummet är avsett att vara nervcentrum för alla nödsituationer och kommer därför att vara tillräckligt utrustat och optimalt placerat. Omedelbart vid inträffandet av en större naturkatastrof kommer medlemmarna i Crisis Management Group CMG och kontrollrummets första skiftfunktionärer som i förväg identifierats som krävs för fullskalig funktion av kontrollrummet att samlas.


Arbetsförordningen för vakthavande tjänsteman kommer tydligt att ange vilken handling han är skyldig att vidta vid mottagande av meddelanden av viss karaktär. Jourhavaren kommer att ha i sin besittning namn, adresser och telefonnummer till alla medlemmar i krishanteringsgruppen och den väsentliga personalen i kontrollrummet. Han kommer också att ha uppgifterna om deras suppleanter och även telefonnumren till kontrollrummen för alla delstatsregeringar som han kan behöva kommunicera med. Personalen som bemannar kontrollrummet i full skala skulle hämtas från DAC för akuta uppgifter. De befäl som ansvarar för natttjänst och telexanläggning samt kontrollrumspersonal ska ges förhandsinformation och utbildning i de uppgifter som de ska utföra.


Kontrollrummet vid mottagandet av den första informationen om inträffandet av någon större naturkatastrof kommer omedelbart att överföra informationen till följande:. Den första informationsrapporten och de efterföljande periodiska rapporterna som genereras av kontrollrummet kommer också att sändas till de tjänstemän som anvisas av hjälpkommissionären då och då. Dessa nodalofficerare ska tillhandahålla information till hjälpkommissionären via kontrollrummet i DAC om sådan periodicitet som kan bestämmas av hjälpkommissionären. Traditionellt har hjälp i spåren av naturkatastrofer behandlats som staternas primära ansvar. På varandra följande finanskommissioner har också upprepat denna ståndpunkt.


Även om staterna i första hand är ansvariga för hjälpverksamheten, ansluter sig centralregeringen till åtgärder som syftar till att lindra folkets lidande på grund av naturkatastrofer. För detta ändamål tillhandahåller centralregeringen, med sina resurser, fysiska och ekonomiska den nödvändiga hjälpen och assistansen för att stödja hjälpinsatser i spåren av stora naturkatastrofer. Dimensionerna av responsen på nationell regeringsnivå bestäms i enlighet med den befintliga policyn att finansiera hjälputgifterna och med hänsyn till faktorer som:. iii Kraven på centralt bistånd för att öka de finansiella resurser som står till statens regerings förfogande.


På grund av denna natur är det nästan omöjligt att undvika dem. Men vi kan vidta vissa försiktighetsåtgärder som hjälper till att hålla nivån av förödelse nere och rädda dyrbara människoliv. Typen av skydd mot naturkatastrofer beror på typen av katastrof. För katastrofer som översvämningar och jordskred är plantering av träd en bra långsiktig lösning. Å andra sidan finns det katastrofer som blixtnedslag eller jordbävning som det inte finns mycket en man kan göra mot. Oavsett vilken typ av katastrof du möter kan du alltid planera något för att öka dina chanser att överleva. När det gäller jordbävningar uppmanas människor över hela världen att lugnt lämna byggnaden de befinner sig i när skalvet slår till. I händelse av skada uppmuntras och lärs människor att hjälpa till att dra ut andra människor från skräpet.


I en större skala kan byggnader byggas på ett sätt som säkerställer att de är mindre benägna att kollapsa under en jordbävning. I Japan finns till exempel stötdämpare installerade vid basen av byggnaderna som gör att byggnaden kan röra sig med jordbävningen och förhindrar kollaps. Översvämningar och jordskred är svåra att undvika. Men för att skydda sig mot dem kan åtgärder vidtas på myndighetsnivå.

No comments:

Post a Comment